Wi-Fi 6 tehnologia ultra-rapidă de internet de care nu te poți bucura încă

Anul 2020 va aduce o serie de avantaje în rândul vitezei de internet, tehnologia 5G va triumfa iar era Wi-Fi 6 va schimba semnificativ transferul de informații în online.

În ultimii ani internetul a evoluat extrem de mult. Au apărut tot mai multe dispozitive conectate la internet, de la console de gaming și până la televizoare smart sau electrocasnice inteligente toate necesită o conexiune directă cu rețeaua de internet din casă prin intermediul unui router.

Cu cât rețeaua de internet devină mai încărcată iar routerul are parte de mai multe conexiuni simultan cu atât latența și puterea de transfer a informației se schimbă, factor ce ar putea să dăuneze întârzierilor de comunicare. Presiunea pusă pe router devine tot mai mare iar din ce acest motiv producătorii au fost nevoiți să integreze o nouă tehnologie.

Router-ele devin tot mai puternice

Târgul CES de anul acesta a adus o serie de tehnologii noi, printre care multe routere dezvoltate pentru generația Wi-Fi 6. Deocamdată noua tehnologie este foarte scumpă iar utilitatea ei poate fi aproape inexistentă până când vor apărea dispozitive compatibile.

Cu toate acestea, routerele Wi-Fi 6 reprezintă viitorul, fiind mult mai rapide și accesibile spațiilor în care sunt necesare mai multe conexiuni simultane, având viteze mari de transfer și o putere de acțiune mult mai mare. Pe lângă performanțele uriașe atinse de această nouă tehnologie, aspectul poate fi un pic science-fiction, având mai multe componente la interior pentru a face posibilă livrarea de putere la care te aștepți , odată ce tehnologie evoluează, ele ar putea deveni mai mici și mai accesibile și vor ocupa mai puțin spațiu în casa ta.

Din păcate la momentul de față nu sunt foarte multe gadget-uri compatibile cu rețeaua Wi-Fi 6 însă producătorii au văzut potențialul noii tehnologii și fac tot posibilul ca viitoarele dispozitive să vină deja echipate cu posibilitatea conectării la noua rețea, iPhone 11, cât și iPhone 11 Pro sunt două modele de telefoane compatibile cu Wi-Fi 6, fiind deja prezente spre vânzare încă din luna septembrie.

Ce înseamnă de fapt tehnologia Wi-Fi 6?

Rețelele actuale de internet vor primi un boost impresionant de viteză și le va permite utilizator să se conecteze la internet în zonele aglomerate fără ca bateria de la telefon să se descarce în ritm accelerat. Potrivit studiilor la nivel global, aproape 57% din populația lumii este conectată la internet iar din acest motiv viitorul conectivității digitale trebuie să fie rapid și facil. Anul 2020 va aduce de asemenea și tehnologia 5G mult mai aproape de utilizatori, aducând internetul într-o nouă dimensiune a rețelelor de mare viteză.

Diferențele între rețelele 5G și Wi-Fi 6 nu sunt foarte mari, singura diferență majoră fiind abilitatea de a îmbunătăți automatizarea industrială, mașinile autonome, realitatea virtuală și pe cea augumentată. Totodată specialiștii sunt de părere că până în anul 2022, volumul traficului pe internet, generat într-un an, va fi similar celui generat celor 30 de ani de când a apărut internetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *