Uleiul de pește, de nelipsit mai ales în rândul celor ce suferă de insuficiență cardiacă

Schemele de tratament pentru persoanele care suferă de insuficiență cardiacă au început să devină din ce în ce mai elaborate, uleiul de pește, un compozit bogat în acizi grași și Omega-3, fiind tot mai prezent pe această listă, având numeroase beneficii pentru organism. Cercetările în domeniu au adus o serie de informații încurajatoare despre consumul uleiului de peste și al vitaminei D, având eficiență ridicată mai ales în rândul celor ce suferă de boli cardiovasculare și chiar de cancer.

Studiile arată o perspectivă optimistă asupra pacienților cu insuficiență cardiacă, cărora în perioada de tratament li s-a oferit un tratament cu Omega-3 găsit în cantități foarte mari în uleiul de pește și vitamina D, numărul vizitelor la spital începând chiar să se reducă considerabil. Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de 5 ani și a fost realizat pe 26.000 de adulți, cu vârste începând de la 50 de ani în, care au avut pe fișa de tratament 1 gram de ulei de pește și 2.000 de unități de vitamina D pe zi.

În decursul celor 5 ani de studiu, numărul persoanelor ce sufereau de atac de cord și care au luat tratament cu ulei de pește și vitamina D a scăzut cu 28% față de grupa de control, cărora li s-a administrat tratament normal placebo. Totodată numărul de spitalizări pentru consumatorii de ulei de pește și vitamina D a fost de 326, timp în care grupa de control a înregistrat 379.

Ultimele cercetări în domeniul afecțiunilor cardiace, subliniază importanța tratamentului complementar cu acizi grași Omega-3, pentru reducerea riscului de incidente cardiovasculare și îmbunătățirea calității vieții pacienților cardiaci. Uleiul de pește nu acționează direct asupra cauzelor insuficienței cardiace, acizii grași de tip Omega-3 ajutând în special la scăderea numărului de trigliceride din sânge, având totodată și proprietăți antiinflamatoare și anticoagulante și joacă un rol important în stabilizarea ritmului cardiac.

Insuficiența cardiacă – boala de care trebuie să ne ferim

Insuficiența cardiacă este una dintre cele mai grave și mai des întâlnite boli la pacienți, reprezentând o afecțiune cronică, compusă din afectarea structurii inimii, nereușind să pompeze suficient sânge în corp, pentru a acoperi nevoile metabolice ale funcționarii normale.

Tipuri de insuficiență cardiacă:

  • Diastolica (este întâlnită la persoanele cu hipertensiune arterială neinvestigată sau netratată)
  • Acută (simptomele apar brusc, la orice persoană fie că suferă sau nu de probleme la nivelul inimii, apărute în general pe fondul unor probleme de sănătate sau factorilor de stres)
  • cronică (are o evoluție lentă și de durată)
  • insuficiență cardiacă dreapta/stânga (cum îi spune și denumirea doar unul dintre ventricule este afectat stâng sau drept).

Boala cardiacă ischemică reprezintă cea mai frecventă cauză a instalării insuficienței cardiace, având afecțiuni valvulare sau malformații congenitale de ordin cardiac, însă pot apărea și pe fondul cardiomiopatiei (îngreunarea pompării sângelui de către cord în întregul organism).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *