Transformarea digitală a Idea Bank. Devine 100% online

Idea Bank a confirmat că este în plin proces de transformare într-o bancă 100% digitală, cu priorități precum creșterea echipei și construirea unei culturi digitale, prin lansarea unei platforme digitale. Robert Anghel, fost Director de Strategie și Dezvoltare de Business la ING Bank, a fost numit noul Vicepreședinte Executiv Business al băncii.

În urmă cu un an, Idea Bank, care a fost recent achiziționată de Grupul Banca Transilvania, a anunțat că va trece exclusiv la serviciile de internet banking. Instituția a notificat deja clienții că vor utiliza doar mijloace digitale. În acest sens, marca Idea Bank nu va mai fi vizibilă pe străzile României.

Planul Băncii Transilvania este de a lansa prima bancă 100% digitală Made In România. În iunie anul trecut, clienții băncii au primit un mesaj care anunța că Idea Bank va deveni un hub de digital banking.

Acum, clienții sunt invitați să folosească serviciile platformei de internet banking Idea myBank, unde pot fi efectuate plăți la ratele creditelor contractate în trecut sau pot fi introduse ordine de plăți. Cardurile emise de instituția de credit sunt active și pot fi folosite pentru plăți.

În noiembrie 2020, proprietarii Idea Bank de la Getin Holding au mandatat banca Rothschild pentru găsirea unui cumpărător. Interesați de tranzacție au fost cei de la Banca Transilvania, care au achiziționat și celelalte 2 entități ale grupului polonez, respectiv Idea Leasing IFN SA și Idea Broker de Asigurare SRL.

În prezent, Idea Bank se mândrește cu faptul că clienții săi se vor putea bucura de serviciile „sucursalei de oriunde”, adică vor avea la îndemână, oriunde s-ar afla și cât timp au o conexiune stabilă la internet, toate serviciile unei bănci digitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *