Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la WTA Alcaide

Marți, Simona Halep a jucat în cadrul WTA Alcaide primul meci din acest an la simplu. Tânăra tenismenă a reușit să treacă în două seturi de australianca Ajla Tomljanovic cu un scor de 6-4; 7-5, meciul având o durată de o oră și 38 de minute.

Simona Halep a excelat în primul serviciu având o medie de peste 65% și un procentaj al punctelor câștigate de 73%. Primul set a adus două break-uri, a cedat o singură dată și a închis la 4. În partea a două a setului echilibrul amical s-a păstrat până la final, ambele campioane reușind să dea dovadă de multă performanță și profesionalism în acest sport. După alte două break-uri de fiecare parte în debut, prelungirile s-au terminat cu o egalitate. Cu scorul de 6-5 Simona a înregistrat un break și a închis cu 7-5.

Simona s-a mai întâlnit în trecut de două ori cu Aryna Sabalenka, în 2018 unde a reușit la fel să se impună și să devină învingătoare.

Sferturile de finală de la WTA Alcaide o vor aduce pe Simona Halep împotriva Aryna Sabalenka și Bernarda Pera, ambele fiind două adversare foarte echilibrate.

Alte rezultate înregistrate marți la Alcaide:

  • Vitalia Diatchenko (Rusia; 87 WTA) – Maria Sakkari (Grecia; 23 WTA) 5-7; 2-6
  • Arina Rodionova (Australia; 201 WTA) – Sloane Stephens (SUA; 25 WTA) 6-2; 6-2
  • Ashleigh Barty (Australia; 1 WTA) – Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia; 31 WTA) 4-6; 6-3; 7-5
  • Tatjana Maria (Germania; 83 WTA) – Marketa Vondrousova (Cehia; 16 WTA) 3-6; 0-6
  • Bernarda Pera (SUA; 70 WTA) – Barbora Strycova (Cehia; 33 WTA) 7-6(6); 6-3
  • Aryna Sabalenka (Belarus; 12 WTA) – Su-Wei Hsieh (Taiwan; 36 WTA) 5-7; 6-1; 7-5

Primele reacții ale Simonei Halep după primul meci la simplu al sezonului

„A fost un meci greu, dar mă așteptam la asta. Am mai jucat de două ori împotriva ei și ambele au fost dificile.

E foarte important că am câștigat primul meci al anului. Muncesc din greu și sunt foarte mulțumită de victorie.

Primul meci e întotdeauna greu și chiar dacă te antrenezi săptămâni la rând, nu e la fel ca și când joci meciuri oficiale. Am obosit un pic în setul doi, dar e normal. Sper să mă refac rapid și să fiu la înălțime și în următorul meci. Mă voi recupera cu baie cu gheață și mă voi odihni la mine în cameră.

E frumos să-l am pe Darren din nou în echipă. Vreau să-i mulțumesc că e din nou lângă mine. M-a ajutat la on-court coaching. Mulțumesc, D!”, a declarat Simona Halep, imediat după meci.

Românca a reușit să se impună în ambele partide, reușind să câștige și să se clasifice pentru următoarele meciuri, plecând acasă cu un cec în valoare de 22.400 de dolari și 100 puncte WTA pentru succesul în față sportivei din Australia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *