Mercedes deține mașina viitorului: Mercedes-Benz VISION AVTR

Industria auto s-a ridicat enorm în ultimul deceniu, de la mașinile clasice la mașini ultra computerizate, pline de tehnologii și inteligență artificială. Mercedes este unul dintre cei mai mari competitori din industria auto, ultimul lor model de mașină fiind inspirată parcă din filmul Avatar.

Anul acesta la CES producătorii de la Mercedes au venit să prezinte un concept extrem de futurist, dar parcă inspirat din trecut. Mai exact, Mercedes-Benz VISION AVTR, un model autonom inspirat din filmul avatar regizat de James Cameron în urmă cu un deceniu. Pe cât de frumos arată și pe cât de ultra-tehnologizată este, nu o s-o vezi niciodată lansată în producția de serie, însă tehnologiile de pe ea sunt spectaculoase și oferă câteva indicii despre viitoarele caracteristici ale noilor mașini Mercedes, fie ele autonome sau doar electrice.

Mercedes – Benz VISION AVTR inspirat din Avatar

Zilele trecute la CES 2020 din Las Vegas Mercedes – Benz VISION AVTR a triumfat, reușind să capteze privirile tuturor celor prezenți la eveniment. Noul concept de mașină Mercedes este cu adevărat spectaculoasă, fiind unică în întreaga lume atât prin design cât și prin caracteristici. Are un motor electric foarte puternic și împreună cu bateriile de ultimă generație mașina este capabilă să dezvolte o autonomie de peste 700 de kilometri.

Nu are volan, în schimb are o consolă care recunoaște bătăile inimii ale pasagerului și respirația sa, întocmai pentru a oferi o experiență cu adevărat interactivă. Deși nu se știu foarte multe informații despre funcționalitatea tehnologiei biometrice de la bord, funcțiile acesteia pot exista cu adevărat, Hyundai introducând recent senzori biometrici în SUV-ul Santa Fe lansat în 2018.

Noul sistem biometric îi permite șoferului să pornească mașina sau să își ajusteze scaunul, oglinzile și alte elemente de la bord doar prin simpla introducere a amprentei. Grafenul este unul dintre materialele speciale ce fac ca această mașină să fie de neprețuit, fiind regăsit în baterii în cantități foarte mari, reușind să revoluționeze întru-totul autonomia, fiind cel mai puternic material din lume, descoperit în anul 2004.

Potrivit cercetătorilor, bateriile electrice fabricate din grafen se încarcă de 122 ori mai repede decât cele litiu-ion, folosit pe toate mașinile electrice de pe piață. Bateriile ce au la bază grafen nu sunt disponibile pe piață, Mercedes Benz Vision AVTR fiind prima mașină cunoscută cu acest nou model de baterie.

La Mercedes, întruchiparea eficienței depășește cu mult conceptul de acționare, odată cu digitalizarea din ce în ce mai mare, performanța numărului mare de consumatori intră în centrul atenției – alături de energia eficientă de la bord, fără să afecteze negativ sistemul de acționare sau puterea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *