Dracula Film Festival: Un eveniment de neratat pentru pasionaţii de fantezie

Braşovul se pregăteşte să fie gazda unui eveniment cinematografic de excepţie: Dracula Film Festival, care va avea loc între 25 şi 29 octombrie. Aflat la a XI-a ediţie, festivalul a crescut organic de-a lungul anilor, transformându-se într-un punct de întâlnire crucial pentru iubitorii de fantezie din întreaga lume.

Peste 3000 de producţii din 140 de ţări

Ediţia din 2023 promite să fie mai grandioasă ca niciodată, cu peste 3000 de producţii înscrise din aproape 140 de ţări. Festivalul va găzdui proiecţii de filme recompensate la nivel internaţional, dar şi premiere mondiale. „Fantezia nu se limitează la vrăjitori şi la baghetele lor caraghioase. E vorba de a privi lumea din noi perspective”, sublinia Terry Pratchett, unul dintre cei mai mari scriitori de fantasy, iar Dracula Film Festival îşi propune să reamintească tuturor acest lucru.

Dracula Fantasy Con: O nouă dimensiune a fanteziei

Unul dintre momentele de vârf ale ediţiei din acest an este Dracula Fantasy Con, un eveniment care va avea loc între 27 şi 29 octombrie şi care va aduce împreună cele mai diverse forme de exprimare a fanteziei. De la cărţi şi romane grafice, până la jocuri video şi board games, participanţii vor avea ocazia să exploreze noi lumi fantastice şi să participe la dialoguri şi dezbateri în cadrul seriei Întâlnirile Pop Culture.

Un dialog intens între experţi şi public

Festivalul nu se opreşte însă aici. Congresul Internaţional Dracula, Children of the Night, va aduce la Braşov cei mai importanţi experţi universitari în domeniul „Gothic and Vampire Studies”, iar temele de discuţie vor varia de la influenţa literaturii gotice asupra identităţilor Otherkin, până la patologiile vampirilor moderni.

Legende ale cinematografiei şi concerte unice

Iubitorii de film vor avea ocazia să participe la întâlniri live cu legendarii regizori Enzo G. Castellari şi Sergio Martino, dar şi să asiste la cine-concerte extraordinare care omagiază clasicele Dracula (1931) şi Faust (1926), cu participarea muzicienilor Massimo Zamboni şi Murcof.

Bilete şi informaţii suplimentare

Biletele pentru Dracula Film Festival sunt disponibile pe www.biletebrasov.ro, iar programul complet al evenimentului poate fi consultat pe www.draculafilm.ro. Nu rataţi ocazia de a participa la unul dintre cele mai captivante evenimente cinematografice ale anului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *