Creșterea porumbeilor, o afacere cu posibilități mari de câștig

Posibilitatea de a deschide propriul business surâde oricui, însă nu foarte mulți știu de unde să înceapă spre o afacere de succes. În era anilor prezenți, majoritatea oamenilor își doresc să aibă un loc de muncă profitabil, la care să meargă cu entuziasm și dacă se poate să nu fie pentru angajator ci pentru ei înșiși. O afacere de succes la care foarte puțini s-ar fi gândit ca o metodă simplă și eficientă de câștig este columbofilia, fiind o ramură ce a început să se dezvolte din ce în ce mai mult în rândul românilor, având profituri promițătoare. Desigur că nici această afacere nu este pentru oricine, este necesară mai întâi cunoașterea acestor păsări fragile, creșterea lor într-un mediu cât mai sănătos fiind o adevărată provocare.

Există mai multe tipuri de crescători de porumbei, unii îi cresc pentru carne, alții pentru sporturile columbofile. Dacă te încadrezi în prima categorie atunci rasele care cresc repede sunt cele mai profitabile, putând fi sacrificați într-un termen cât mai scurt, de până la 5 săptămâni. Pe toată perioada creșterii, porumbeii trebuie ținuți în diverse condiții, spațiul să fie mereu curat și aerisit. Porumbeilor de carne li se recomandă folosirea halelor închise, aici porumbeii reproducători produc ouăle, recoltate zilnic și depuse mai departe în incubatoare artificiale. Aceeași metodă se recomandă și pentru creșterea porumbeilor dedicați sporturilor columbofile.

Pe lângă un spațiu curat și bine aerisit porumbeii necesită și diverse tratamente, cum ar fi: vaccinuri, medicamente pentru reproducere, pentru perioada de năpârlire, cea de refacere de după competiții și ș.a.m.d.

Condiții de creștere a porumbeilor

Asemeni structurii lor, porumbeii sunt foarte fragili din punct de vedere a sănătății, crescătorii având grijă în mod permanent la normale de igienă și nu numai. Fiecare sezon aduce o serie de provocări pentru crescătorii de porumbei, iarna îndeosebi este necesară aplicarea de tratamente preventive, respectiv curative porumbeilor, pentru a le întări organismul și a le facilita perioada de reproducere. Totodată o serie de afecțiuni pot apărea în rândul porumbeilor în această perioadă, tratarea lor la timp fiind esențială. Printre cele mai întâlnite boli la porumbei sunt trichomonoza, coccidioza, salmoneloza și viermii intestinali. Întotdeauna medicamentația trebuie să fie cea prescrisă de veterinar, având nevoie în deosebi de o investigație corespunzătoare pentru aplicarea corectă a tratamentului.

Pentru o creștere cât mai sănătoasă și pentru întărirea sistemului imunitar al porumbeilor se recomandă inclusiv administrarea de aditivi furajeri, de suplimente în apă și multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *