Ce implica schimbarea unor legi peste noapte?

De-a lungul timpului si faptele de zi cu zi ne-au invatat ca modul imprevizibil este foarte prezent atunci cand vrei sa ai o afacere sau cand deja ai o afacere. Cu alte cuvinte intr-o lume acerba asa cum este lumea afacerilor esti nevoit sa privesti imprevizibilul ca atare. De altfel o buna parte dintre acele probleme pe care le poate intampina un antreprenor, indiferent de perioada, este cea legata de salariati.

Si fie ca vor sau nu unii antreprenori sunt luati cu asalt in diferite procese, daca drepturile salariale ale angajatilor nu sunt respectate corespunzator. Poate ca de aceea o buna parte dintre antreprenori apeleaza la un avocat Prahova pentru a nu intra in diferite incurcaturi pe care le-o poate aduce Legea nr. 53/2003 si toate modificarile acesteia care se gasesc atat in Codul Muncii, cat si publicate in Monitorul Oficial.

Pe de alta parte cei care detin o firma, o afacere sau o companie trebuie sa fie familiarizati cu toate procedurile si prevederile din Codul Muncii. Iar in cazul in care au nevoie de ceva ajutor pentru a-l intelege mai usor sa se indrepte catre un specialist.

Prin intermediul unui astfel de specialist se pot evita incalcari ale legii si de ce nu antreprenorii nu vor fi cuprinsi de teama ca intr-o zi se vor trezi in fata unui proces intentat de catre un angajat sau de catre diferite organe ale statului. Pentru cei care nu conduc si nici nu detin afaceri, indiferent de tipul acestora, totul pare ca o joaca de copii.

Dar atunci cand esti prins in febra unor schimbari legislative lucrurile stau cu totul altfel si din pacate unele situatii se pot agrava. Iar aici nu vorbim doar despre avantajele pe care le au angajatii, ci mai degraba de responsabilitatile si sarcinile, atributiile care corespund angajatorilor pentru fiecare angajat in parte.

Iar cu cat vom despica firul in patru vom observa cat de dificile sunt anumite lucruri, ce implicatii au si mai ales daca toate acele norme nu sunt respectate cu privire la angajati. De asemenea sanctiunile sunt foarte dure, avand in vedere munca la negru a angajatilor si neachitarea darilor catre stat, de catre angajatori pentru angajatii din subordine.

Desi in mod normal nici nu ne-ar trece prin minte asa ceva vom fi surprinsi sa aflam ca din pacate nu toate afacerile existente pe piata din Romania sunt in tandem si isi insusesc toate rigorile legii. Caci pe cele care au nereguli le putem afla ba din presa (prin binecunoscutele scandaluri mediatice) ori de la anumite organe abilitate ale statului care se ocupa de astfel de chestiuni.

Prin urmare daca se intampla sa aveti nevoie de cineva care sa va sprijine sau sa va ajute in cazul unei astfel de problema legislativa nu ezitati sa va adresati unui specialist si sa-i spuneti problema sau problemele voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *