Gmail s-a bucurat si inca se bucura de succes,  nu exista nici o indoiala ca Gmail este in top atunci cand vine vorba de cota de piata. Pentru anumite cercuri, Gmail a devenit sinonim cu e-mail, sau cel putin cu webmail. Multi apreciaza interfata curata si capacitatea simpla de a accesa inbox-ul lor de oriunde.

Exista o serie de alternative open source disponibile pentru cei care doresc mai multa libertate, si, ocazional, o abordare complet diferita de a gestiona e-mail lor, fara a se baza pe un client desktop.

Sa aruncam o privire la doar cateva dintre cei mai cunoscuti, clientii webmail.

Roundcube

Primul pe lista este Roundcube . Roundcube este un client modern, care se va instala cu usurinta pe un server standard (Linux, Apache, MySQL si PHP). Acesta dispune de o interfata drag-and-drop, care , in general , se simte modern si rapid, si vine cu o multime de caracteristici: raspunsuri predefinite, verificarea ortografiei, traducere in peste 70 de limbi, un sistem de templating, integrare stransa de carte de adrese, si multe altele. Acesta ofera , de asemenea , un API conectabil pentru crearea de extensii.

Roundcube este disponibil ca open source sub GPLv3.

Zimbra

Urmatorul client de pe lista este Zimbra. Zimbra include atat un client de webmail si un server de  E-mail, asa ca , daca sunteti in cautarea unei  solutii all-in-one, acesta poate fi o alegere buna.

Zimbra este un proiect bine intretinut,  a fost achizitionata de Synacore in 2016. Acesta dispune de cele mai multe dintre lucrurile pe care le astepti la un client de webmail modern, in general , si functioneaza foarte bine.  Un client desktop este de asemenea disponibil pentru cei care prefera o experienta mai nativa.

Clientul web Zimbra este licentiat sub o licenta comuna AGPL, si codul de server este disponibil sub GPLv2.

SquirrelMail

Trebuie sa recunosc, SquirrelMail nu este cel mai modern client de e-mail, dar este simplu de instalat si de utilizat si, prin urmare,  „pur si simplu functioneaza.“ SquirrelMail a inceput in 1999 cu o intrare rapida in domeniul clientilor webmail, cu accent pe consum redus de resurse atat pe server si client. Interfata a fost testata si utilizata in mediile de productie mai multi ani, si este o alegere buna pentru cineva care vrea un client de webmail simplu fara dureri dureri de cap pentru al administra.

SquirrelMail este scris in PHP si este licentiat sub GPL.

Rainloop

Rainloop este o intrare foarte moderna in arena webmail, iar interfata sa este cu siguranta mai aproape de ceea ce s-ar putea astepta daca sunteti folositi Gmail sau un alt client de e - mail comercial. Acesta este dotat cu cele mai multe caracteristici pe care le - ati astepta, inclusiv  e-mail autocompletare, drag-and-drop, filtrare, si multe altele, si poate fi extins cu usurinta cu plugin - uri suplimentare. Se integreaza cu alte conturi online , precum Facebook, Twitter, Google si Dropbox pentru o experienta mai conectata, si este , de asemenea , creaza email - uri HTML foarte bine in comparatie cu alti clienti.

Rainloop este scris in primul rand in PHP, iar editia comunitatii este licentiat sub AGPL. De asemenea , puteti verifica codul sursa pe GitHub .

Mai multe optiuni

Mailspring - este o optiune noua , care accepta mai multe conturi, si alte caracteristici populare client de e - mail. Este o fork dezvoltat de catre unul dintre creatorii Nylas Mail. Cypht - este un usor client de e - mail si cititor de stiri in PHP si JavaScript si sub licenta GPL V2. Acesta a fost dezvoltat de catre creatorii HastyMail. Mailpile - este un client HTML 5 de e - mail, scris in Python, si disponibil sub AGPL. In prezent , in dezvoltare, Mailpile se concentreaza asupra vitezei si a vietii private. WebMail Lite - este o optiune moderna , dar minimalista, licentiat sub AGPL si scris mai ales in PHP. Open WebMail - este un client GPL-licentiat care are scopul de a oferi un management eficient de memorie pentru fisiere e - mail foarte mari.

Care este clientul tau favorit de webmail?

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Archman KDE Plasma 2019.02 - Duden Waterfalls - Stable Release
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 16 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 3 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>