Automotive Grade Linux (AGL), un efort de colaborare între industrii care dezvolta o platforma open source pentru tehnologia în vehicule, a anuntat ca BearingPoint, Bedrock Systems, Big Lake Software, Cognomotiv si Dellfer s-au alaturat AGL si Fundatia Linux .

"Acesta a fost un an incitant pentru AGL, deoarece software-ul open source continua sa câstige impuls în industria automobilelor", a declarat Dan Cauchy, director executiv al Automotive Grade Linux la Fundatia Linux. "Am vazut o crestere rapida atât a numarului de membri, cât si a numarului de noi produse si servicii bazate pe AGL care vin pe piata. Asteptam cu nerabdare sa colaboram cu noii nostri membri pe masura ce continuam sa extindem caracteristicile si functionalitatile platformei AGL ".

AGL va avea o prezenta la la CES 2019, în Pavilionul Westgate Hotel, standul 1614. Standul prezinta un model Toyota RAV4 2019, împreuna cu 20 de demonstratii ale serviciilor legate de masini, inovatii audio, clustere de instrumente, solutii de securitate si alte tehnologii în vehicul pe platforma software AGL. Membrii AGL prezentati în cabina includ: AISIN AW, Audiokinetic, Cognomotiv, DENSO, DENSO TEN, Sisteme EPAM, Fiberdyne Systems, ForgeRock, Igalia, Laboratorul LG Silicon Valley, Microchip, NTT DATA MSE, Panasonic, Renesas, SafeRide Technologies, Tuxera si VNC Automotive. Standul va fi deschis publicului în orele de spectacol CES din perioada 8-11 ianuarie 2019.

AGL este un proiect open source al Fundatiei Linux care aduce laolalta companiile de automobile, furnizori si companii de tehnologie pentru a accelera dezvoltarea si adoptarea unei platforme software complet deschise, partajate pentru toate tehnologiile din vehicul, de la infotainment la conducere autonoma. Partajarea unei singure platforme software în întreaga industrie reduce fragmentarea si accelereaza timpul de piata prin încurajarea cresterii unui ecosistem global de dezvoltatori si furnizori de aplicatii care pot construi un produs o singura data si pot lucra pentru mai multi producatori de automobile.

Sursa: automotivelinux.org
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Netrunner 19.08 – Indigo released
@Mihai          Timenews
@Mihai
Pasionat de tehnologie si stiinta ...
124 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Darius
Darius

pe ubuntu 19.04 cum putem instala tv maxe?

1 month, 19 hours
Moderator
Moderator

In acest moment nu se poate. TV-MAXE nu a mai fost dezvoltat in ultimii ani. Nu este disponibil în versiunile recente de Ubuntu.

Cum se poate instala TV-Maxe in Linux Mint 19, Ubuntu 18.04 si Peppermint 9 Cum se poate instala TV-Maxe in Linux Mint 19, Ubuntu 18.04 si Peppermint 9 >>>
Marian-Constantin Brasoveanu - Facebook
Marian-Constantin Brasoveanu - Facebook

Daca se vrea promovat în România sa foloseasca limba "natala"! ???? In plus, ce "hardware" a avut clipul prezentat ...4 months, 1 day

Moderator
Moderator
LINUX si WINDOWS.
- - >>>
Dan Dumitrescu - Facebook
Dan Dumitrescu - Facebook

Am ramas la "batrânul" Debian ... 

4 months, 5 days
Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo >>>
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

Eu merg in continuare cu Kubuntu 19.04

4 months, 5 days
Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo >>>