FreeNAS 11.2, ultima versiune stabila a sistemului de operare FreeBSD, proiectat pentru computerele care furnizeaza servicii de stocare prin retea (NAS),  aduce o interfata web complet redesenata, printre multe alte modificari:

FreeNAS 11.2-RELEASE introduce o multime de noi functionalitati, incluzand o revizuire majora a interfetei web, suport pentru drive-urile autocriptande si REST noi, compatibile WebSocket API. Aceasta actualizare introduce iocage pentru îmbunatatirea gestionarii plugin-urilor si a jail.

FreeNAS 11.2 introduce o interfata web actualizata.În baza Angular si Javascript, ce a fost modernizata pentru a fi mai prietenoasa, mai inteligenta si mai estetica Bara superioara redundanta a fost eliminata si majoritatea meniurilor de configurare FreeNAS pot fi accesate facând clic pe elementul corespunzator din coloana din stânga.

Noul design simplifica aspectul cu meniuri derulante mai curate, mentinând aceleasi functionalitati si fluxul de lucru pe care l-ati cunoscut în timp ce utilizati FreeNAS. Toate functiile FreeNAS preferate sunt înca disponibile, inclusiv acelasi suport robust de protocoale, instantanee si managementul bazinelor.

FreeNAS 11.2 ofera, de asemenea, un numar mare de actualizari importante pentru a spori capacitatile sistemului, stabilitatea si performanta:

- Cresterea a numarului de optiuni pentru backup în cloud, cu capacitatea de a se sincroniza cu furnizori de stocare, cum ar fi AWS, Google, Azure, Box, Dropbox, Backblaze, etc. Aceste copii de siguranta pot fi criptate pentru securitatea datelor.
- O mai buna gestionare si manipulare a crearii VM pentru a asigura ca VM au mai multa memorie în timpul încarcarii.
- Suport pentru dispozitive de auto-criptare (SED). SED-urile sunt compatibile cu standardul FIPS 140-2, care este util pentru utilizare guvernamentala, HIPAA, PCI si GDPR.
- Ultima versiune actualizata a OpenZFS cu performanta si îmbunatatire a caracteristicilor pentru îmbunatatirea performantei ARC, a vitezei de frecare si a rezistentei la vdev.
- REST compatibil cu Swagger si API WebSockets cu documentatie integrata, o utilizare îmbunatatita si o compatibilitate înapoi cu API-ul vechi.
Alegeti dintre câteva teme încorporate sau creati o tema particularizata . Suportul mobil încorporat pentru smartphone sau tableta.

FreeNAS - Timenews Cititi mai multe stiri/noutati despre FreeNAS aici ...

Sursa: freenas.org
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Fundatia Linux a lansat cea de-a doua editie a Compliance Open Source in En...
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.


 • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook
https://www.youtube.com/watch?v=3USdzp782Mw 23 hours, 2 minutes
Mageia 7 beta 1 vine cu o multime de schimbari si actualizari interesante Mageia 7 beta 1 vine cu o multime de schimbari si actualizari interesante >>>
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX, foarte foarte buna. Am folosit distributia asta multa vreme, inca de pe la versiunea 16 si am fost extrem de multumit. Una dintre cele mai bune...1 day, 51 minutes

MX 18 Release Candidate 1 disponibil pentru testare MX 18 Release Candidate 1 disponibil pentru testare >>>
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

O distributie exceptionala. Am testat-o in trecut.

1 day, 52 minutes
SparkyLinux 5.6 Nibiru - disponibil pentru descarcare SparkyLinux 5.6 Nibiru - disponibil pentru descarcare >>>
IV
IV

Buna distributie, pacat ca nu mai este Mandriva. 

9 days, 12 hours
Mageia 7 beta 1 vine cu o multime de schimbari si actualizari interesante Mageia 7 beta 1 vine cu o multime de schimbari si actualizari interesante >>>