FreeNAS 11.2, ultima versiune stabila a sistemului de operare FreeBSD, proiectat pentru computerele care furnizeaza servicii de stocare prin retea (NAS),  aduce o interfata web complet redesenata, printre multe alte modificari:

FreeNAS 11.2-RELEASE introduce o multime de noi functionalitati, incluzand o revizuire majora a interfetei web, suport pentru drive-urile autocriptande si REST noi, compatibile WebSocket API. Aceasta actualizare introduce iocage pentru îmbunatatirea gestionarii plugin-urilor si a jail.

FreeNAS 11.2 introduce o interfata web actualizata.În baza Angular si Javascript, ce a fost modernizata pentru a fi mai prietenoasa, mai inteligenta si mai estetica Bara superioara redundanta a fost eliminata si majoritatea meniurilor de configurare FreeNAS pot fi accesate facând clic pe elementul corespunzator din coloana din stânga.

Noul design simplifica aspectul cu meniuri derulante mai curate, mentinând aceleasi functionalitati si fluxul de lucru pe care l-ati cunoscut în timp ce utilizati FreeNAS. Toate functiile FreeNAS preferate sunt înca disponibile, inclusiv acelasi suport robust de protocoale, instantanee si managementul bazinelor.

FreeNAS 11.2 ofera, de asemenea, un numar mare de actualizari importante pentru a spori capacitatile sistemului, stabilitatea si performanta:

- Cresterea a numarului de optiuni pentru backup în cloud, cu capacitatea de a se sincroniza cu furnizori de stocare, cum ar fi AWS, Google, Azure, Box, Dropbox, Backblaze, etc. Aceste copii de siguranta pot fi criptate pentru securitatea datelor.
- O mai buna gestionare si manipulare a crearii VM pentru a asigura ca VM au mai multa memorie în timpul încarcarii.
- Suport pentru dispozitive de auto-criptare (SED). SED-urile sunt compatibile cu standardul FIPS 140-2, care este util pentru utilizare guvernamentala, HIPAA, PCI si GDPR.
- Ultima versiune actualizata a OpenZFS cu performanta si îmbunatatire a caracteristicilor pentru îmbunatatirea performantei ARC, a vitezei de frecare si a rezistentei la vdev.
- REST compatibil cu Swagger si API WebSockets cu documentatie integrata, o utilizare îmbunatatita si o compatibilitate înapoi cu API-ul vechi.
Alegeti dintre câteva teme încorporate sau creati o tema particularizata . Suportul mobil încorporat pentru smartphone sau tableta.

FreeNAS - Timenews Cititi mai multe stiri/noutati despre FreeNAS aici ...

Sursa: freenas.org
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Google intentioneaza sa anunte Yeti la GDC
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...11 days, 6 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...16 days, 3 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...23 days, 14 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 3 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>