Mult asteptata eliberarea a limbajului - Julia 1.0, dupa aproape un deceniu de lucru, pentru a construi o limbaj pentru programatori.  Evenimentul s-a sarbatorit in cadrul JuliaCon2018 cu o receptie în  sa lansat  oficial versiunea 1.0.0 .

Vrem o limba care este open source, cu o licenta liberala. Ne dorim viteza lui C si dinamismul Ruby. Vrem un limbaj care este homoiconic, cu macro-uri adevarate, cum ar fi Lisp, dar cu evidente notatii matematice, familiare cum ar fi Matlab. Ne dorim ca ceva utilizabil pentru programarea generala Python, la fel de usor pentru statistici ca R, la fel de natural ca Perl, la fel de puternic pentru algebra liniara ca Matlab, la fel de bun la programe împreuna ca shell-ul. 

Peste 700 de persoane au contribuit la Julia iar mai multi oameni au facut mii de pachete open source cu  Julia. Toti, au construit un limbaj care este:

Rapid : Julia a fost proiectat de la început pentru performante ridicate. Julia compileaza codul nativ eficient pentru mai multe platforme prin intermediul LLVM.
General : Se foloseste de expediere multipla ca o paradigma, facând usoara exprimarea mai multor modele obiect-orientate si programare functionala. Biblioteca standard furnizeaza / O, control I asincron proces, logare, profilare, un manager de pachete, si multe altele.
Dinamic : Julia este dinamic tastat, se simte ca un limbaj de scripting, si are un suport bun pentru utilizare interactiva.
Tehnic : Exceleaza la calcul numeric , cu o sintaxa care orientata catre matematica, mai multe tipuri de date numerice acceptate si paralelismu din cutie. 
Optional  : Julia are o limba bogata de tipuri de date descriptive, si declaratiile de tip pot fi folosite pentru a clarifica si solidifica programe.
Asamblabil : pachetele Julia functioneaza  natural de bine împreuna si cu performante bune.

Sursa: julialang.org
 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.


 • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Luta Dumitru
Luta Dumitru

Multumim pentru ajutorul acordat!

9 hours, 18 minutes
Recomanda ACADEMIX / GNU LINUX pe Distrowatch! Recomanda ACADEMIX / GNU LINUX pe Distrowatch! >>>
John
John

Sunt foarte bucuros sa vad Calligra a primit aceasta donatie!. Sper ca va da impuls de care are nevoie pentru a devenit una dintre cele mai bune su...21 hours, 35 minutes

KDE primeste o donatie de la Fundatia Handshake considerabila KDE primeste o donatie de la Fundatia Handshake considerabila >>>
Damian Nik
Damian Nik

Au lucrat mult fata de acum 2 ani cand l-am folosit eu, aseara am descarcat si probat in live , impresie buna, nu mi-a placut bara in stanga si am ...1 day, 5 hours

KaOS 2018.10 lansat cu Plasma 5.14.0, Wayland 1.16 KaOS 2018.10 lansat cu Plasma 5.14.0, Wayland 1.16 >>>
Anton Sinter
Anton Sinter

Multumesc! Revizuire excelenta.

1 day, 12 hours
>>>