Cu aproximativ o luna în urma am publicat un astfel de articol dar în care am prezentat 6 aplicatii de Windows, care se gasesc si în Linux.

Asa cum am scris si în articolul trecut, sunt multe aplicatii de Windows care sunt construite si pentru GNU/Linux.

1. Spotify

Spotify este ce mai populara platforma de streaming de muzica. Acum aceasta aplicatie se poate instala si în distributiile GNU/Linux.

2. Minecraft

Minecraft este un joc care s-a dovedit a fi minunat si foarte popular. Acest joc este mentinut constant si pentru cei care nu stiu, este un joc de aventura care îti permite sa utilizezi blocuri pentru a creea aproape orice îti doresti.

3. JetBrains Dev Suite

JetBrains este cunoscut pentru suita de aplicatii pentru IDE si cele mai populare aplicatii sunt disponibile si în Linux. IDEA Community - Java IDE, PyCharm EDU - Phyton IDE, PhpStorm - PHP IDE, WebStorm - JavaScript si RubyMine - Ruby and Rails IDE sunt aplicatiile disponibile în Linux.

4. PowerShell

PowerShell este o platforma pentru gestionarea automatizarii si configurarii calculatoarelor care ofera o linie de comanda cu limbi de scripting relevante..

5. Ghost

Ghost este un CMS pentru crearea de situri, magazine, bloguri, reviste etc., simpla si usor de folosit.

6. MySQL Workbench

MySQL Workbench este o aplicatie grafica pentru gestionarea bazelor de date SQL.

7. Adobe App Suite

Adobe App Suite functioneaza în distributiile GNU/Linux numai prin intermediul unui emulator, cum este WineHQ sau PlayOnLinux.

8. Slack

Slack este o aplicatie foarte folositoare mai ales pentru lucrul în echipa - echipa de dezvoltatori, manageri de proiect, programatori etc. Slack ofera diverse functii de gestionare a documentelor si a mesajelor.

9. Discord

Discord este o aplicatie asemanatoare cu Slack, dar este cunoscuta în mediul jucatorilor unde este si cel mai folosita. Discord are un suport excelent pe partea de video si audio.

10. Blender

Blender este printre cele mai populare aplicatii de creare 3D. Blender este cu sursa deschisa si licenta libera, are suport pentru 3D pipeline.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Instalarea Python 3.8 pe Fedora
John Doe          Timenews
John Doe
John Doe - pseudonim pentru o persoana a carei identitate reala este necunoscuta
77 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 17 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 3 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>