Cu aproximativ o luna în urma am publicat un astfel de articol dar în care am prezentat 6 aplicatii de Windows, care se gasesc si în Linux.

Asa cum am scris si în articolul trecut, sunt multe aplicatii de Windows care sunt construite si pentru GNU/Linux.

1. Spotify

Spotify este ce mai populara platforma de streaming de muzica. Acum aceasta aplicatie se poate instala si în distributiile GNU/Linux.

2. Minecraft

Minecraft este un joc care s-a dovedit a fi minunat si foarte popular. Acest joc este mentinut constant si pentru cei care nu stiu, este un joc de aventura care îti permite sa utilizezi blocuri pentru a creea aproape orice îti doresti.

3. JetBrains Dev Suite

JetBrains este cunoscut pentru suita de aplicatii pentru IDE si cele mai populare aplicatii sunt disponibile si în Linux. IDEA Community - Java IDE, PyCharm EDU - Phyton IDE, PhpStorm - PHP IDE, WebStorm - JavaScript si RubyMine - Ruby and Rails IDE sunt aplicatiile disponibile în Linux.

4. PowerShell

PowerShell este o platforma pentru gestionarea automatizarii si configurarii calculatoarelor care ofera o linie de comanda cu limbi de scripting relevante..

5. Ghost

Ghost este un CMS pentru crearea de situri, magazine, bloguri, reviste etc., simpla si usor de folosit.

6. MySQL Workbench

MySQL Workbench este o aplicatie grafica pentru gestionarea bazelor de date SQL.

7. Adobe App Suite

Adobe App Suite functioneaza în distributiile GNU/Linux numai prin intermediul unui emulator, cum este WineHQ sau PlayOnLinux.

8. Slack

Slack este o aplicatie foarte folositoare mai ales pentru lucrul în echipa - echipa de dezvoltatori, manageri de proiect, programatori etc. Slack ofera diverse functii de gestionare a documentelor si a mesajelor.

9. Discord

Discord este o aplicatie asemanatoare cu Slack, dar este cunoscuta în mediul jucatorilor unde este si cel mai folosita. Discord are un suport excelent pe partea de video si audio.

10. Blender

Blender este printre cele mai populare aplicatii de creare 3D. Blender este cu sursa deschisa si licenta libera, are suport pentru 3D pipeline.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • happy Timenews
  happy
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
Crismblog 
          Timenews
Crismblog
Pasiunea pentru calculatoare o am din adolescenta cand sora mea a primit un 486 cadou de ziua ei, dar eu stateam cel mai mult la calculator ????. Incet, incet am invatat tot mai multe despre calculatoare si in 2012 am trecut cu totul pe GNU/Linux.


 • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!