Numarul de distributii Linux disponibile este din în ce mai mare. Multe arome Linux sunt doar o alta combinatie de piese de puzzle unite pentru a forma ceva nou: Unele au ca baza Ubuntu cu un mediu desktop KDE. altele au baza Debian cu un desktop Xfce. Combinatiile sunt nelimitate.

Robolinux, face ceva unic. Este singurul distro, din cunostintele mele, care face lucrul cu Windows alaturi de Linux un pic mai usor pentru utilizator. Cu doar câteva click - uri, aceasta va permite sa creati o masina virtuala pentru Windows (prin intermediul VirtualBox) , care poate rula alaturi de Linux. Fara bootare duala. Veti puteti avea Windows XP, Windows 7 sau Windows 10 la indemana.

Instalarea Robolinux este usoara. Evident, trebuie mai întâi descarcati  imagine ISO a sistemului de operare. Aveti de ales intre Cinnamon, Mate, LXDE, sau desktop Xfce. Daca puteti, face-ti o donatie. 
Dupa ce ati descarcat fisierul, arde - ti o unitate CD / DVD sau flash. Porniti sistemul si apoi, odata cu încarcarea desktopului, faceti clic pe pictograma Install de pe desktop. Dupa ce ati trecut prin programul de instalare, reporniti, scoateti suportul de instalare si conectati-va atunci când vi se solicita. 

Colectia de aplicatii implicit este impresionanta, dar nu coplesitoare. Veti gasi toate instrumentele standard pentru  lucru, inclusiv:

LibreOffice,Atril Document Viewer,Backups,GNOME Disks,Medit text editor,Seahorse,GIMP,Shotwell,Simple Scan,Firefox,Pidgin,Thunderbird,Transmission,Brasero,Cheese,Kazam,Rhythmbox,VLC,VirtualBox

Daca aveti o aplicatie care nu este instalata, faceti clic pe butonul de meniu desktop si apoi faceti clic pe Managerul de pachete, care va deschide Synaptic Package Manager, unde se poate instala orice software Linux care aveti nevoie.

instalarea Windows. Aceasta este ceea cediferentiaza Robolinux de alte distributii Linux. Daca faceti clic pe meniu pentru desktop, vedeti o intrare Stealth VM. În cadrul acestui sub-meniu, o lista de diferit Windows VMs care poate fi instalata). Înainte de a putea instala unul dintre SMN, trebuie sa descarcati mai întâi fisierul Stealth VM. Pentru a face acest lucru, faceti dublu clic pe pictograma de pe desktop, care include o imagine a fetei dezvoltatorului (etichetat Robo FREE Stealth VM). Trebuie sa salvati acest fisier în directorul ~ / Descarcari. Nu-l salvati în alta parte, nu-l extrageti, si nu-l redenumiti. Face-ti clic pe meniul Start si apoi face-ti clic pe Stealth VM. Din lista, face-ti clic pe Robolinx Stealth VM Installer. Când vi se solicita, tastati parola sudo. Vi se va spune apoi ca Stealth VM este gata pentru a fi utilizat. Du-te înapoi la meniul Start si faceti clic pe Stealth VM si selectati versiunea de Windows pe care doriti sa instalati. 
   O noua fereastra va aparea. Faceti clic pe Da si instalarea va continua. În continuare vi se va cere sa introduceti din nou parola sudo (astfel încât utilizatorul poate fi adaugat la grupul vboxusers). 
Dupa ce ati avut grija de asta, vi se va solicita sa configurati RAM pe care doriti sa dedice VM. Dupa aceea, va aparea o fereastra de browser (din nou, pentru a cere o donatie). În acest moment totul este (aproape) terminat. Închideti browserul si fereastra terminalului. Apoi, trebuie sa introduceti suportul de instalare Windows care se potriveste cu tipul de Windows VM ati instalat. Tu, atunci trebuie sa înceapa VirtualBox prin meniul Start faceti clic pe> System Tools> Oracle VM VirtualBox. Când se deschide VirtualBox, o intrare va fi deja create pentru Windows VM. Acum puteti da clic pe butonul Start (în VirtualBox) pentru a termina instalarea. 
  Când instalarea Windows este completa, sunteti gata de a lucra cu Linux si Windows side-by-side.

Robolinux cu siguranta merita o privire asupra lui.

Robolinux - Timenews Cititi mai multe stiri/noutati despre Robolinux aici ...

 • Care este reactia ta?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • 100% like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Archman KDE Plasma 2019.02 - Duden Waterfalls - Stable Release
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • 1 comentarii
 • powered by Verysign

Damian Nik Timenews
Damian Nik7 months, 11 days
Nu am fost incantat de Robolinux niciodata ,cu toate ca am probat de mai multe ori acest ISO, in varii editii. In afara de Stealt nu are nimic diferit fata de mama Debian.

Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 52 minutes

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 21 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 8 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>