Daca sunteti în cautarea pentru unei solutii cross-platform pentru a cripta fisierele de stocare cloud, va sugerez Cryptomator. Cryptomator este un software gratuit si open source , care ofera criptare client-side pentru fisierele de stocare cloud, disponibil pentru Windows, Mac, Linux, iOS si Android. 

Instrumentul, care este foarte usor de utilizat, suporta orice furnizor de stocare cloud , care se sincronizeaza cu un director local, deci functioneaza cu Dropbox, Google Drive (Google Backup si Sync), OneDrive, ownCloud, Nextcloud, MEGA , si asa mai departe.

Deoarece Cryptomator utilizeaza criptare client-side, înseamna ca datele sunt criptate mai întâi si numai apoi sincronizate cu serviciul de stocare nor on-line, astfel încât datele necriptate nu parasesc calculatorul. Cryptomator foloseste WebDAV pentru a oferi o unitate virtuala, necriptata. 

Folosind Cryptomator, puteti cripta întreg spatiul de stocare din nor, sau doar câteva fisiere importante, sensibile , cum ar fi documente sau orice doriti.  Poate fi de asemenea utilizat pentru a cripta pur si simplu un folder de pe sistemul dvs. sau de pe o unitate externa. 

Dezvoltatorii Cryptomator spun ca nu exista nici o limita privind marimea unui seif sau numarul de fisiere, iar performanta nu va avea de suferit în mod semnificativ daca utilizati  fisiere foarte mari. Cu toate acestea, directorul de listare poate fi lent pentru cazurile în care directorul contine un numar mare de fisiere (1000+). 

 Cryptomator cripteaza atât continutul fisierului precum si numele de fisiere (structura de directoare este disimulata, de asemenea) folosind AES cu o lungime cheie de 256 de biti, în timp ce expresia de acces este protejat împotriva atacurilor Bruteforce folosind Scrypt , o functie de derivare cheie pe baza de parola (care este proiectat sa fie intens in calcule, astfel încât atacatorul ar avea nevoie pentru a efectua miliarde de operare de ori). 

Prima data când executati Cryptomator, veti observa interfata cu utilizatorul foarte simplu cu doar 3 butoane - unul pentru a adauga unui seif, un buton pentru a elimina un seif existent si un buton de setari (nu este nevoie sa modificati setari decât daca doriti sa specificati un sistem de WebDav diferit sau port, activati modul de depanare sau activati / dezactivati verificarea actualizarilor). 

- Pentru a începe, faceti clic pe butonul  si selectati Create New Vault:
- Pentru a putea sincroniza datele, asigurati - va ca selectati un dosar dîn interiorul Dropbox, MEGA, ownCloud sau orice nor de stocare utilizati. 
- Introduceti o expresie de acces pentru noul seif criptat (asigurati - va ca nu-l uitati - nu exista nici o modalitate de a recupera datele fara aceasta fraza de acces) si faceti clic pe 
- Când doriti sa deschideti seiful criptat, introduceti parola, faceti clic pe 
Daca verificati fisierele din spatiul de stocare cloud, veti observa acestea sunt criptate. 

Pe partea stânga a ecranului puteti vedea continutul  criptat nou creat din dosarul  Dropbox. Pe partea dreapta a ecranului e WebDAV creat de Cryptomator, care este montat în managerul de fisiere Nautilus, si contine un dosar de documente care nu este criptat. Dosarele stânga si dreapta au aceleasi fisiere, diferenta fiind ca dosarul meu Dropbox contine numai fisiere criptate (stânga), în timp ce eu pot accesa cu usurinta aceste fisiere necriptat (dreapta) de la managerul meu de fisiere. 

Pagina de descarcare Cryptomator Linux ofera binaries sub forma unui Ubuntu / Linux Mint PPA, pachete deb pentru Debian, Ubuntu si alte distributii Linux .deb, pachete .rpm pentru Fedora, openSUSE, Red Hat si alte distributii Linux bazate pe rpm, precum si pachet tip aur. 

Un fisier JAR Cryptomator este de asemenea disponibil pe GitHub , dar nu este recomandat sa fie utilizat decatre utilizatorii neexperimentati din motive de securitate.

 

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  LG anunta modelele Q60, K50 si K40 inainte de MWC 2019
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 1 hour

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 21 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 8 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>