Utilizatorii Android se plâng mereu este ca nu primesc actualizari. În timp ce prietenii nostri cu dispozitive Apple se bucura de actualizari regulate la IOS. Google ar putea sfârsi cu aceasta problema, rezolvarea fiind  actualizari regulate de Android.

Motivul foarte simplu pentru care actualizarile nu vin atat de repede pe Android este platforma. Este un proiect open source care ruleaza pe nu doar una, ci pe mii de dispozitive diferite. Deci, orice caracteristica noua sau schimbare trebuie facuta mai întâi în cadrul proiectului android, dupa care, schimbarile necesare trebuie facute de compania care a fabricat hardware-ul si, în final, trebuie sa se faca schimbari suplimentare de catre compania care urmeaza sa se comercializeze aceste dispozitive. Aceasta este cauza întârzierii.

Apple este foarte rapid cu actualizarea dispozitivelor sale, deoarece face si software-ul si hardware-ul.

Proiectul Treble este încercarea Google de a fragmenta sistemul Android, astfel încât sistemul de baza Android sa poata fi pastrat separat si sa poata fi actualizat fara a trebui sa astepti ca producatorii de telefoane  sa faca schimbari.

Ori de câte ori este descarcata o aplicatie din magazinul play, acea aplicatie va folosi hardware diferit de fiecare data. Sa presupunem ca ati descarcat Instagram si decideti sa faceti clic pe o fotografie, Instagram va trebui sa foloseasca HAL - Hardware Abstraction Layer. Stratul de abstractizare hardware este un strat de software care ajuta toate aceste aplicatii sa comunice cu hardware-ul acestui dispozitiv.

Acest HAL trebuie sa fie personalizat pentru ficare hardware, deoarece  dispozitivele au hardware diferit si aplicatiile nu sunt facute pentru anumite dispozitive. 

Acum de fiecare data cand Google lanseaza o actualizare sau un patch, patch-ul a trebuit sa fie integrat de producatorul de hardware în HAL si apoi actualizarea ar putea fi facuta pentru dispozitiv. Acesta este de fapt un proces foarte lung, în multe cazuri a durand aproape un an pentru ca dispozitivul sa se actualizeze, de multe ori chiar si dupa ce au aparut versiuni noi de Android.

Pornind de la Android Oreo, stratul HAL va fi separat de sistemul de operare Android, astfel încât va fi posibil sa actualizati Android fara a fi nevoie de HAL.

Treble a fost lansat oadata cu aplicatia Android Oreo si toate dispozitivele care opereaza cu Oreo suporta actualizari prioritare Treble. 

Asadar, putem concluziona este ca proiectul Treble va facilita actualizarea mult mai rapida a dispozitivelor cu Android, deoarece stratul HAL va fi separat de core-ul OS-ului Android. Deci, producatorii de hardware nu vor mai munci pentru furnizarea de actualizari .

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Augmented Faces API pentru autoportrete AR in ARCore
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 16 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 3 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>