Vizualizatorul de fotografii Gwenview este o aplicatie excelenta si unul dintre motivele pentru care este usor sa treci de la Windows la openSUSE/Linux . Aplicatia este instalata în mod prestabilit când instalati openSUSE cu mediul desktop KDE. Dar chiar daca aveti instalat mediul desktop GNOME, puteti instala Gwenview. În opinia mea, este superior aplicatiei de vizualizare a imaginilor GNOME.

Exista în esenta doua modalitati de a deschide Gwenview. Prima modalitate este sa faceti (dublu) clic pe o fotografie din managerul de fisiere Dolphin. A doua modalitate este sa deschideti Gwenview prin meniul kickoff, tastând numele în caseta de cautare sau vizualizând sectiunea Graphics din meniu.

Gwenview. În partea dreapta este o bara de navigare care va permite sa navigati in orice folder de pe computerul dvs, sunt dosarele recente si fisierele recente (fotografiile) pe care le-ati accesat. Una dintre trasaturile minunate ale lui Gwenview este abilitatea de a va deplasa usor între dosarele foto.

gwenview

Vizualizare. Sectiunea evidentiata din bara de instrumente de sus indica capacitatea de a trece la fotografia anterioara / urmatoare, a roti fotografia (cu 90 de grade) în sens invers acelor de ceasornic / în sensul acelor de ceasornic. Sectiunea evidentiata în bara de instrumente de jos va ofera posibilitatea de a face fotografia potrivita ferestrei curente sau de a mari pâna la 100%.

Zoom. De asemenea, puteti utiliza cursorul pentru a determina un procent personal de zoom. Ori de câte ori utilizati functia de zoom, aveti posibilitatea de a va deplasa în jurul imaginii utilizând navigatorul care se va afisa chiar deasupra controalelor de zoom.

Full Screen. Acest lucru nu numai ca va va afisa fotografiile pe ecran complet, dar si va ofera posibilitatea de a reda fotografiile sub forma unei prezentari de diapozitive. Când mutati cursorul mouse-ului în partea de sus a ecranului, un meniu (bara neagra) va afisa diverse controale. Comenzile din partea stânga va permit sa începeti prezentarea de diapozitive sau sa derulati rapid o anumita fotografie. Comenzile din partea dreapta va permit sa ajustati setarile de prezentare.

Gwenview-KDE4

  Gwenview va permite, de asemenea, sa faceti niste modificari de baza ale fotografiilor. Aici intra în joc cea de-a treia fila din bara laterala. Gwenview permite operatii de baza, cum ar fi oglindirea, rasturnarea, redimensionarea si decuparea imaginii. O caracteristica eleganta este abilitatea de a elimina ochii rosii în fotografii. De asemenea, puteti utiliza Gwenview pentru unele operatii de baza, cum ar fi redenumirea, trasarea, stergerea, copierea sau mutarea unei fotografii.

O alta caracteristica interesanta este capacitatea de a trimite prin e-mail fotografii redimensionate. Acest lucru este util atunci când doriti sa împartasiti fotografiile dvs. de vacanta, dar nu doriti sa trimiteti toate aceste fotografii în rezolutie completa (o fotografie de 18 megapixeli este de aproximativ 14 MB în marimea fisierului în JPG). Pur si simplu selectati programul de e-mail pe care doriti sa-l utilizati (Thunderbird de ex) si apoi faceti clic pe optiunea de Ajustare proprietati imagine.

Una dintre caracteristicile de top este abilitatea de a importa/exporta in diverse aplicatii foto. Puteti accesa acest lucru prin intermediul meniului de pluginuri. Sau faceti clic pe butonul Distribuiti pentru optiunile de export. Aceasta sunt doar cateva caracteristicile ale Gwenview. Este o aplicatie excelenta în sine si un instrument pe care îmi place sa-l folosesc din când în când.

 • Care este reactia ta?
 • 2 Votes
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • 50%unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • 50% sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Google intentioneaza sa anunte Yeti la GDC
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1161 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...12 days, 1 hour

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...16 days, 21 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...24 days, 8 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 4 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>