Ubuntu 18.04 foloseste o versiune personalizata a GNOME si utilizatorii GNOME ar putea sa nu le placa aceste schimbari. Acest tutorial va arata cum sa instalati GNOME  pe Ubuntu 18.04.

Una dintre principalele caracteristici noi ale Ubuntu 18.04 este desktopul personalizat GNOME. Ubuntu a facut unele modificari pe desktop-ul GNOME pentru a face sa para similar cu desktop-ul Unity.

In timp ce aceasta este o veste buna pentru utilizatorii Unity, un utilizator GNOME de mult timp s-ar putea sa nu-i placa aceste schimbari. Si daca sunteti unul dintre acei iubitori de GNOME, atunci nu trebuie sa va lipiti de desktopul GNOME de tip Unity. Puteti instala cu usurinta "GNOME real" numit si GNOME vanilie in Ubuntu 18.04.

Daca ati decis sa continuati cu GNOME, utilizati comanda de mai jos pentru a instala desktopul GNOME:

sudo apt install gnome-session
Nu ar trebui sa dureze mult. Doar cateva minute, in functie de viteza internetului.

Optional: Ubuntu si-a pus propriul CSS pentru a face ecranul de conectare GDM sa arate mai mult cu branding-ul Ubuntu. Daca alegeti GNOME, probabil ca doriti sa obtineti ecranul de autentificare GNOME actual, fara marcaje Ubuntu. Daca doriti, de asemenea, sa instalati ecranul actual de conectare GDM al desktop-ului GNOME, puteti face acest lucru folosind comanda de mai jos:

sudo update-alternatives --config gdm3.css
Vi se va cere sa introduceti alegerea dvs. Utilizati numarul pe care il vedeti la inceputul liniei care are gnome-shell.css. Puteti folosi aceeasi metoda pentru a reveni la ecranul de conectare Ubuntu, utilizand optiunea potrivita aici.

Odata ce ati instalat GNOME, reporniti sistemul. In ecranul de conectare, faceti clic pe numele de utilizator. Veti vedea un simbol pentru roata.

Cand faceti clic pe simbolul roata, acesta va va afisa diferite sesiuni desktop. Alegeti GNOME pe Xorg aici. De asemenea, puteti alege pur si simplu GNOME care ruleaza pe Wayland. Multe aplicatii nu functioneaza bine cu Wayland, deci este mai bine sa ramanem cu Xorg.

Cand va conectati acum, veti vedea vechiul GNOME fara indicatorii de andocare si aplicatii si un ecran de intampinare. Cu toate acestea, Nautilus pastreaza inca Ubuntu 18.04.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  LG anunta modelele Q60, K50 si K40 inainte de MWC 2019
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 20 minutes

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 20 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 7 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>