O sa va aratam cum sa instalati PyCharm pe un sistem Ubuntu 16.04. PyCharm este un IDE Python de ultima generatie conceput pentru productivitate si functionalitate. Acesta ofera o gama larga de caracteristici, cum ar fi un program de depanare grafic, instrumente de refactoring, un editor de cod inteligent si asa mai departe. Versiunea comunitatii este gratuita, dar versiunea profesionala costa o mica taxa. Aceasta taxa va ofera functionalitati suplimentare, cum ar fi un mediu de codificare pentru dezvoltare web, dezvoltare de la distanta, precum si suport pentru baze de date. In timp ce este disponibil pentru Windows, Mac si Linux, pentru acest tutorial ne vom concentra doar pe Linux.

In acest tutorial, va vom arata cum sa instalati PyCharm pe sistemul dvs. Ubuntu 16.04. Ca o conditie prealabila, Java trebuie instalat pe sistemul dvs. pentru a rula PyCharm. Deci, va vom arata mai intai procesul de instalare pentru Java pentru Ubuntu 16.04.

Pasul 1: Verificati daca aveti deja instalat Kitul de dezvoltare Java Daca aveti instalat un JDK, nu este necesar sa finalizati pasii 1 si 2. Pentru a vedea versiunea dvs. de JDK, deschideti un terminal pe sistemul dvs. si introduceti urmatoarea comanda:

java -version
Daca obtineti o iesire similara cu "Programul" java "poate fi gasit ...", sau "java: comanda nu a fost gasita", atunci nu aveti nici o versiune de Java instalata. Daca nu aveti instalat Java, treceti la pasul 2.

Pasul 2: Instalati OpenJDK 8 Pentru a instala OpenJDK 8, versiunea open source a kitului de dezvoltare Java, executati urmatoarea comanda, urmata de parola contului dvs. de utilizator.

sudo apt-get install -y openjdk-8-jre-headless
Acest lucru poate dura cateva minute, deoarece dimensiunea combinata a instalarii este oarecum mare. Viteza de descarcare va depinde de conexiunea la internet. Dupa finalizarea procesului de instalare, executati urmatoarea comanda pentru a verifica versiunea dvs. de java:
java -version
Ar trebui sa apara similar cu aceasta:
openjdk version "1.8.0_151"
Ati instalat cu succes OpenJDK pe sistemul dvs. Ubuntu.

Pasul 3: Adaugati depozitul Ubuntu Make Pentru a instala PyCharm, va trebui sa adaugam depozitul Ubuntu Make. Introduceti urmatoarea comanda pentru a instala noul repo:

sudo add-apt-repository -y ppa:ubuntu-desktop/ubuntu-make
Pasul 4: Finalizati instalarii noului depozit Pentru a termina instalarea Ubuntu Make, trebuie sa actualizam apt-get. Faceti acest lucru executand urmatoarea comanda:
sudo apt-get update
Pasul 5: Instalati ubuntu-make Inainte de a instala PyCharm, trebuie sa instalati pachetul ubuntu-make folosind urmatoarea comanda:
sudo apt-get install -y ubuntu-make
Pasul 6: Instalati PyCharm pe Ubuntu cu umake Pentru a instala versiunea comunitatii PyCharm, executati urmatoarea comanda:
umake ide pycharm
Pentru a instala versiunea profesionala PyCharm, executati aceasta comanda:
umake ide pycharm-professional
Umake va va cere sa alegeti un director de instalare. Daca doriti, puteti schimba acest lucru. Dar pentru acest tutorial l-am lasat neschimbat (/ home / / local / share / umake / ide / pycharm). Deoarece PyCharm este un program mare, procesul de descarcare si instalare poate dura cateva minute.

Acum puteti reveni pe desktop-ul dvs. Ubuntu, unde veti gasi PyCharm pe bara laterala. Pur si simplu faceti clic pe pictograma pentru a o rula.

Daca v-ati placut acest post, despre cum sa instalati PyCharm pe Ubuntu 16.04, va rugam sa il partajati cu prietenii prin intermediul retelelor sociale folosind butoanele din stanga sau pur si simplu lasati un comentariu de mai jos.

 

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  LG anunta modelele Q60, K50 si K40 inainte de MWC 2019
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 49 minutes

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 21 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 8 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>