Va vom arata cum sa instalati Python 3.6.4 pe CentOS 7. Python este in centrul multor site-uri si programe populare - YouTube, Instagram si chiar Yum pe CentOS, pentru a numi cateva. Toti se bazeaza pe fiabilitatea si performanta Python pentru a indeplini multe sarcini la un moment dat. Python este un limbaj de programare orientat in general, proiectat pentru a fi folosit ca solutie software pentru aproape toate tipurile de probleme. Cu toate acestea, versiunea preinstalata a Python gasita pe CentOS 7 este o versiune mult mai veche. Pentru a avea cea mai recenta versiune de Python, utilizatorul va trebui sa-l instaleze manual.

In acest tutorial, va vom arata doua metode de instalare a versiunii 3.6.4 Python pe masina dvs. CentOS 7. Motivul pentru care exista doua metode se datoreaza faptului ca Python 3.6.4 nu vine in mod implicit in arhivele Yum incorporate. Deci, putem fie sa compilam Python pe masina noastra din codul sursa, fie sa adaugam un depozit care are o versiune pre-compilata a Python pentru CentOS 7.

Metoda 1: Instalati Python 3.6.4 pe CentOS 7 dintr-un depozit Aceasta este metoda mai usoara a celor doua pentru instalarea Python pe masina dvs. Aici, pur si simplu adaugam un depozit care are versiunea pre-compilata pregatita pentru instalare. In acest caz, adaugam Inline cu magazinul Upstream Stable , un proiect comunitar al carui scop este de a aduce noi versiuni de software in sistemele bazate pe RHEL.

Pasul 1: Deschideti un Terminal si adaugati magazia la instalarea Yum.

sudo yum install -y https://centos7.iuscommunity.org/ius-release.rpm
Pasul 2: Actualizati Yum pentru a termina adaugarea depozitului.
sudo yum update
Pasul 3: Descarcati si instalati Python. Acest lucru nu va instala doar Python - va instala, de asemenea, pip pentru a va ajuta cu instalarea de programe de completare.
sudo yum install -y python36u python36u-libs python36u-devel python36u-pip
Odata ce aceste comenzi sunt executate, verificati daca versiunea corecta a Python a fost instalata executand urmatoarea comanda:
python3.6 -V
Acum ati terminat instalarea programului Python 3.6.4 pe calculatorul dvs. CentOS 7, precum si instalarea unui instrument nativ de gestionare a pachetelor Python numit pip.

Metoda 2: Compilarea Python 3.6.4 pe CentOS 7 din codul sursa Aceasta este metoda mai complicata a celor doua, si va dura mai mult timp - cu toate acestea, aceasta metoda va ofera mai mult control asupra a ceea ce se instaleaza si ce nu. De asemenea, poate fi mai sigur in anumite momente, in functie de locul unde este descarcat pachetul software. Important: Retineti ca managerul de pachete Yum nu va sti ca ati instalat Python 3.6.4 (sau orice alt software) daca instalati software-ul prin compilarea manuala a codului sursa. Aceasta inseamna ca nu vor fi disponibile actualizari pentru software-ul instalat manual.

Pasul 1: Instalati instrumentele de dezvoltare necesare pentru compilare. In primul rand, vom avea nevoie de instrumentele necesare pentru a putea sa compilati si sa instalati programe din codul sursa. Pentru a face acest lucru, vom instala grupul "Instrumente de dezvoltare" prin Yum in sine:

sudo yum groupinstall -y "Development Tools"
Dupa ce ati terminat, treceti la pasul 2.

Pasul 2: Descarcati fisierele sursa Python. In primul rand, trebuie sa creati un director in care sa se realizeze instalarea noastra. Faceti un director cu un nume ales de dvs., apoi introduceti in interiorul directorului. Odata ce va aflati in noul director, introduceti urmatoarea comanda pentru a descarca fisierul sursa Python comprimat.

wget https://www.python.org/ftp/python/3.6.4/Python-3.6.4.tar.xz
Odata ce fisierul este terminat de descarcat, decomprimati fisierul utilizand tar, apoi intrati in noul director care a fost creat:
tar -xJf Python-3.6.4.tar.xz
cd Python-3.6.4
Pasul 3: Rulati scriptul de configurare. Utilizati urmatoarea comanda pentru ca software-ul de instalare sa verifice sistemul inainte de inceperea procesului de instalare.
./configure
Aceasta comanda asigura instalarea, impreuna cu crearea unui "madefile" special, unic pentru sistemul dvs. Acest makefile este ceea ce veti folosi pentru a instala Python in sistemul dvs.

Pasul 4: Instalati Python. Acum putem executa in final makefile. Rulati urmatoarea comanda pentru a instala Python in sistemul dvs. Nota: aceasta va dura cateva minute. Viteza compilarii si instalarii va depinde de viteza procesorului dvs.

Mai intai executam comanda "make" care compileaza programul.

make
Apoi, odata terminata, putem rula comanda de instalare.
make install
Odata ce aceasta comanda se termina, veti fi instalat Python cu succes, impreuna cu butoanele pip si setuptools. De aici, crearea unui mediu virtual este usoara, iar codarea si executarea ultimului cod Python este acum posibila.

 • Care este reactia ta?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • 100%amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Kali Linux 2019.1 Release
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 20 minutes

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 20 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 7 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>