Daca utilizati Ubuntu 17.10 chiar acum si sunteti incantat de noile caracteristici din Ubuntu 18.04 , poate doriti sa il incercati. Ubuntu 18.04 va fi lansat la sfarsitul lunii aprilie, dar daca doriti sa il incercati inainte, puteti face upgrade la Ubuntu 18.04 beta astazi.

Inainte de a trece la Ubuntu 18.04 beta, ar trebui sa stiti cateva lucruri:

- Beta inseamna bug-uri. Veti avea un sistem de operare care nu este dezvoltat complet. Asadar, puteti intampina probleme cu sistemele dvs. - Daca alegeti sa actualizati versiunea Ubuntu, nu o puteti downgrada. Nu puteti reveni la Ubuntu 17.10 fara sa il reinstalati. Ceea ce inseamna ca va puteti pierde datele existente. - Este intotdeauna o idee buna sa faceti o copie de rezerva a datelor inainte de a efectua o actualizare majora ca aceasta. - Aveti nevoie de o conexiune buna la internet pentru procedura de upgrade. - Este posibil sa aveti nevoie de o ora sau mai mult, in functie de viteza dvs. de internet pentru intreaga procedura de actualizare.

Pasul 1: Accesati Software & Updates:

In fila Actualizari, asigurati-va ca optiunea "Notificati-ma pentru o noua versiune Ubuntu" este setata la "Pentru orice versiune noua". Pentru actualizarea la Ubuntu 18.04 beta, bifati campul "Actualizari pre-lansate" din Optiuni dezvoltator.

Pasul 2: Deschideti un terminal si folositi comanda de mai jos pentru a actualiza sistemul. Ar putea dura ceva timp, in functie de viteza internetului.

sudo apt update && sudo apt dist-upgrade
Daca vi se cere sa faceti o repornire a sistemului, reporniti sistemul.

Pasul 3: Acum, executati Managerul de actualizare cu optiunea d, astfel incat sa caute actualizarea distributiei.

sudo update-manager -d
Aceasta va deschide Software Updater si ar trebui sa va anunte disponibilitatea Ubuntu 18.04. Evident, faceti clic pe Actualizare.

Pasul 4: Restul procesului este destul de usor. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmati instructiunile de pe ecran. Intregul proces poate dura de la 20 de minute la 90 de minute, in functie de viteza internetului.

Dupa repornirea sistemului, este posibil sa nu observati imediat o diferenta vizibila. Chiar si tapetul ramane acelasi ca Ubuntu 17.10. Cu toate acestea, cand verificati detaliile sistemului, veti vedea ca sistemul dvs. este acum Ubuntu 18.04 beta.

Asta e. Asta e tot ce trebuie sa faceti pentru a trece la Ubuntu 18.04 beta de la Ubuntu 17.10. Bucurati-va de Ubuntu 18.04 beta si continuati sa raportati erori astfel incat echipa Ubuntu sa le poata repara inainte de eliberarea reala.

 • Care este reactia ta?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • 100%amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Xiaomi anunta oficial Mi 9 cu Snapdragon 855
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 16 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 3 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>