Eroare la stabilirea unei conexiuni cu baza de date, este o eroare foarte frecvente atunci cand incercati sa accesati site-ul dvs. Baza de date stocheaza toate informatiile importante pentru site-ul dvs., inclusiv postarile, comentariile, configurarea site-ului, conturi de utilizator, setarile tematice si plug-in si asa mai departe. In cazul in care nu poate fi stabilita conexiunea la baza de date, site-ul dvs. WordPress nu se va incarca, si mai mult, atunci probabil ca va da eroare: „Eroare de stabilire a unei conexiuni baza de date“ - Error establishing a database connection. In acest tutorial va vom arata cum sa se eezolvati eroarea de stabilire a unei conexiuni baza de date in WordPress.

Cele mai frecvente cauze pentru „Eroare la stabilirea unei conexiuni baza de date“ este una dintre urmatoarele:

Baza de date a fost corupta - datele de conectare incorecte de conectare in fisierul de configurare WordPress (wp-config.php). Serviciul dvs. MySQL a incetat sa functioneze din cauza memoriei insuficiente pe server ( din cauza traficului greu), sau probleme de server

Pentru a rezolva problema „Eroare de stabilire a unei conexiuni baza de date“ problema, trebuie sa fie indeplinite cateva cerinte:

- Acces SSH la serverul dvs. - Baza de date se afla pe acelasi server - Trebuie sa stii numele de utilizator de baza de date, parola de utilizator si numele bazei de date

Inainte de a incerca sa rezolvi „Eroare de stabilire a unei conexiuni baza de date“, este foarte recomandat sa faceti o copie de siguranta atat site-ul dvs. si de baze de date.

Primul pas pentru a face atunci cand se incearca depanarea „Eroare de stabilire a unei conexiuni baza de date“, problema este de a verifica daca aceasta eroare este prezenta atat front-end si back-end a site-ului. Puteti accesa back-end prin http://www.yourdomain.com/wp-admin (inlocuiti „domeniuldvs“ cu numele domeniului dvs.)

Daca eroarea ramane aceeasi pentru ambele dvs. front-end si back-end, atunci trebuie sa treceti la pasul urmator.

Daca sunteti in masura sa acceseze back-end prin intermediul https://www.yourdomain.com/wp-admin, si veti vedea urmatorul mesaj: “One or more database tables are unavailable. The database may need to be repaired” aceasta inseamna ca baza de date a fost corupta si trebuie reparata.

Pentru a face acest lucru, trebuie mai intai sa activati optiunea de reparare din fisierul wp-config.php, localizat in directorul radacina al site-ului WordPress, adaugand urmatoarea linie:

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
Acum puteti naviga la aceasta pagina: https://www.yourdomain.com/wp-admin/maint/repair.php si faceti clic pe butonul "Repararea si optimizarea bazei de date".

Din motive de securitate, nu uitati sa dezactivati optiunea de reparare a stergerii liniei pe care am adaugat-o inainte in fisierul wp-config.php. Daca acest lucru nu rezolva problema sau baza de date nu poate fi reparata, probabil ca va trebui sa o restaurati dintr-o copie de rezerva daca aveti una disponibila.

Un alt motiv, probabil cel mai des intalnit, pentru conexiunea nereusita a bazei de date se datoreaza faptului ca exista informatii incorecte despre baza de date setata in fisierul de configurare WordPress.

Fisierul de configurare se afla in directorul radacina al site-ului WordPress si se numeste wp-config.php.

Deschideti fisierul si localizati urmatoarele randuri:

define('DB_NAME', 'database_name');
define('DB_USER', 'database_username');
define('DB_PASSWORD', 'database_password');
define('DB_HOST', 'localhost');
Asigurati-va ca ati setat numele corect al bazei de date, numele de utilizator si parola. Gazda bazei de date ar trebui sa fie setata la "localhost". Daca schimbati vreodata numele de utilizator si parola bazei de date, trebuie sa actualizati intotdeauna si acest fisier.

Daca totul este configurat corect si inca mai obtineti eroarea "Eroare la crearea unei conexiuni la baza de date", atunci problema este probabil din partea serverului si ar trebui sa treceti la pasul urmator al acestui tutorial.

In functie de resursele disponibile, in timpul orelor cu trafic mare, serverul dvs. nu ar putea fi capabil sa se ocupe de toate sarcina si poate opri serverul MySQL.

Puteti fie contactati furnizorul de servicii de gazduire acest lucru sau il puteti verifica va daca serverul MySQL se executa in mod corespunzator.

Pentru a verifica starea de MySQL, conectati la server prin intermediul SSH si utilizati urmatoarea comanda:

systemctl status mysql
Sau puteti verifica daca aveti procesele active cu:
ps aux | grep mysql
Daca MySQL dvs. nu functioneaza, puteti incepe cu urmatoarele comenzi:
systemctl start mysql
De asemenea, posibil sa fie necesara verificarea utilizarii memoriei pe server. Pentru a verifica cat de mult RAM aveti la dispozitie, puteti utiliza urmatoarea comanda:
free -m
Daca serverul dvs. ruleaza cu memorie scazuta luati in considerare actualizarea serverului.

De cele mai multe ori. de „Eroare de stabilire a unei conexiuni baza de date“, eroarea poate fi stabilita urmand unul dintre pasii de mai sus.

 

 • Care este reactia ta?
 • 1 Votes
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • 100%amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  KDE ISO Image Writer
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1249 articole



 • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Darius
Darius

pe ubuntu 19.04 cum putem instala tv maxe?

1 month, 20 hours
Moderator
Moderator

In acest moment nu se poate. TV-MAXE nu a mai fost dezvoltat in ultimii ani. Nu este disponibil în versiunile recente de Ubuntu.

Cum se poate instala TV-Maxe in Linux Mint 19, Ubuntu 18.04 si Peppermint 9 Cum se poate instala TV-Maxe in Linux Mint 19, Ubuntu 18.04 si Peppermint 9 >>>
Marian-Constantin Brasoveanu - Facebook
Marian-Constantin Brasoveanu - Facebook

Daca se vrea promovat în România sa foloseasca limba "natala"! ???? In plus, ce "hardware" a avut clipul prezentat ...4 months, 1 day

Moderator
Moderator
LINUX si WINDOWS.
- - >>>
Dan Dumitrescu - Facebook
Dan Dumitrescu - Facebook

Am ramas la "batrânul" Debian ... 

4 months, 5 days
Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo >>>
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

Eu merg in continuare cu Kubuntu 19.04

4 months, 5 days
Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo Release: Ubuntu 19.04 - Disco Dingo >>>