Thunderbird este un client de e-mail gratuit, dezvoltat de Mozilla. Ca si Firefox, Thunderbird are o gama larga de suplimente pentru completarea unor caracteristici suplimentare si personalizare. Mai jos va prezint cateva suplimente cu care iti vei imbunatati confidentialitatea.

Enigmail

Criptarea mesajelor folosind GPG (GNU Privacy Guard) este cea mai buna modalitate de a pastra continutul privat. Enigmail este un supliment pentru utilizarea programului OpenPGP cu Thunderbird.

Enigmail se integreaza bine cu Thunderbird si iti permite sa criptezi, decriptezi, sa semnezi digital si sa verifici e-mail-urile.

Paranoia

Paranoia iti ofera acces la informatii critice despre e-mail-urile primite. Un emoticon arata starea de criptare intre servere-le pe care le-a parcurs un e-mail inainte sa ajunga in casuta de e-mail.

Un emoticon galben si fericit indica ca toate conexiunile au fost criptate. Un emoticon albastru si trist indica ca conexiunea nu a fost criptata. Si un emoticon rosu si speriat indica ca mesajul nu a fost criptat pe mai multe conexiuni.

Mai multe detalii despre aceste conexiuni sunt disponibile, astfel incat sa poti verifica care servere au fost utilizate pentru livrarea e-mail-ului.

Sensitivity Header

Sensitivity Header un simplu supliment care iti permite sa selectezi nivelul de confidentialitate al unui e-mail cand este trimis. Utilizand meniul de optiuni, poti selecta una dintre optiunile: Normal, Personal, Privat si Confidential.

Adaugarea acestui antet nu adauga securitate suplimentara la e-mail. Cu toate acestea, anumiti clienti de e-mail sau agenti de transport (MTA/MUA) pot utiliza acest antet pentru a procesa mesajul in mod diferit.

Acest supliment este inca in stadiul de experiment si trebuie sa fi atent cu folosirea lui.

TorBirdy

Daca esti foarte preocupat de confidentialitatea ta, TorBirdy este un supliment potrivit pentru tine si aceste iti permite ca configurezi Thunderbird sa utilizeze reteaua Tor.

TorBirdy ofera putina confidentialitate pe conturile de e-mail care nu folosesc reteaua Tor, dupa cum este mentionat in documentatie. Pentru a utiliza acest supliment, trebuie sa ai Tor instalat in sistemul.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  BakAndImgCD 28.0 released.
John Doe          Timenews
John Doe
John Doe - pseudonim pentru o persoana a carei identitate reala este necunoscuta
77 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 16 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 3 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>