Incet, incet tot mai multi utilizatori trec pe sistemele GNU/Linux pentru ca se satura de probleme oferite de Windows. Dar trecere de la Windows la Linux poate fi un lucru stresant. Invatarea unui sistem de operare complet nou este de durata, ceea ce duce la frustrare si la o pierdere a productivitatii.

Din fericire, exista o serie de aplicatii populare in Windows, disponibile si pe distributiile Linux. Aceste programe arata si se comporta la fel ca si versiunile de Windows, facand tranzitia catre GNU/Linux mult mai putin intimidanta.

1. Skype

Skype este sinonim cu chat-ul video VoIP. Desigur, acesta poate nu este cel mai bun, dar este unul dintre cele mai vechi si populare aplicatii. Din fericire, exista o versiune de Skype disponibila pentru GNU/Linux. Dupa instalare si autentificare, vei fi bucuros sa sti ca versiune de Linux functioneaza exact ca pe Windows.

2. VLC Media Player

Designul modest si minimalist al VLC ii ascunde reputatia de unul dintre cele mai versatile programe de redare media. Programul poate citi aproape orice fisier pe care il gasiti. Acesta este motivul  pentru care multi utilizatori opteaza pentru VLC. Indiferent de distributia Linux pe care o alegi, VLC Media Player va fi disponibil si usor de instalat.

3. Steam

Cel mai popular magazin de jocuri de pe Windows. Cu toate acestea, Steam a dezvoltat aplicatia si pentru sistemele de operare bazate pe GNU/Linux. Din pacate Steam pentru Windows are o biblioteca mai mare de jocuri decat versiune pentru Linux.

4. Dropbox

Dropbox, furnizorul cel mai popular de stocare in cloud, are un client si pentru Linux. Acest lucru inseamna ca puteti utiliza in continuare contul de Dropbox si in noul sistem de operare fara batai de cap. Migrarea tuturor documentelor se face la fel de usor ca pe Windows, tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi la contul de Dropbox si sa incepi sincronizarea.

5. Mozilla Thunderbird

Thunderbird este un client de e-mail foarte personalizabil de la oameni care au creat Firefox. Functia sa principala este de a permite utilizatorilor sa acceseze si sa gestioneze e-mail-urile. In plus, mai actioneaza si ca un agregator RSS si un client de chat (IRC).

6. Kodi

Ar trebuie sa nu fie o surpriza ca cel mai bun program de gestionare a media este, de asemenea, disponibil pentru Linux. Pentru cei neinitiati, Kodi este un centru media cu care se poat gestiona filmele, emisiunile TV, muzica si multe altele intr-o interfata personalizabila.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  BakAndImgCD 28.0 released.
John Doe          Timenews
John Doe
John Doe - pseudonim pentru o persoana a carei identitate reala este necunoscuta
77 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...4 days, 12 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...9 days, 8 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...16 days, 19 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

28 days, 4 hours
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>