De-a lungul anilor, Linux a facut pasi impresionanti spre a fi mai prietenos pentru utilizatori non-tehnici. Unul dintre eforturile cele mai des intalnite este crearea de centre software grafice. Imaginati - va ca ceva asemanator cu Magazinul Play ar fi pe Linux .

Este o idee buna, dar GNOME si KDE Plasma sunt la fel de aratoase si functionale?

Plasma Discover

KDE Plasma desktop - ul este un centru de software bine stabilit, care este inca foarte prietenos pentru noi utilizatori. Puteti personaliza totul, dar nu trebuie neaparat sa personalizati nimic. Interfata ar trebui sa arate si sa se simta foarte familiar utilizatorilor Windows, astfel incat tranzitia nu este una discordanta.

Plasma include , de asemenea , multe facilitati moderne. Chiar se integreaza cu telefon dvs. Android pentru a trimite si primi mesaje text.

Chiar si pe cea mai recenta versiune de KDE neon, oficial bazata pe Ubuntu KDE, a dus la o performanta slaba si rezultate ciudate. Este clar ca echipa KDE stie unde vor sa mearga, dar pur si simplu nu este suficient de matur inca. Meniul de navigare nu este cel mai usor lucru de utilizat, si ar putea confuza cu usurinta noi utilizatori. Acestea au inclus optiunea de a adauga si elimina software din surse de cautare, dar este greu de spus daca face acest lucru, atunci cand functia de cautare nu chiar da rezultate exacte pentru pachetele din principalele depozite.

Pe scurt, Plasma Discover poate fi buna in viitor, dar nu este gata pentru utilizare de masa inca.

GNOME Software

GNOME software a fost parte din distributia Fedora pentru o lunga perioada de timp, dar Ubuntu l-a pus intr - adevar in centrul atentiei.

GNOME Software - ul are o interfata grafica prietenoasa. Acesta dispune de un ecran cu recomandari si continut similar cu Google Play. Categoriile sale sunt destul de exacte. Listarile din categorie sunt lipsite de unele elemente , cum ar fi rating de utilizator care ar ajuta noii utilizatori se faca distinctia intre aplicatii populare de calitate superioara si cele mai putin dezvoltate.

Functia de cautare a GNOME Software este rapida si precisa. Exista posibilitatea de a localiza software - ul din depozitele externe fara incidente. Nu exista inca un mod foarte simplu de a adauga surse noi de software.

Concluzie Nu exista un singur raspuns daca sunt sau nu "bune" centrele software GUI pe Linux , chiar acum. Nu exista nici o optiune care este la fel de puternica ca si linia de comanda, si probabil nu va mai fi.

Nici GNOME sau KDE nu are optiunea de a instala sisteme de componente si biblioteci prin intermediul centrelor software. Nici nu dispun de un sistem de rating pentru a ajuta utilizatori noi in a aface alegeri mai usoare.

Pe turnanta vine tare din spate Software Center-ul de pe Solus OS despre care v-om discuta aici in curand mai detaliat.

Daca sunteti nou lin lumea Linux si doriti s-a utilizati un centru de software GUI, GNOME va fi cel mai buna alegere. Instalati de exemplu cea mai recenta versiune Ubuntu , si al veti avea.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Xiaomi anunta oficial Mi 9 cu Snapdragon 855
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 31 minutes

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 20 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 7 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>