Asa cum am mai scris de cateva zile am instalat distributia Ubuntu 17.10 pentru a o testa si pentru ca am vrut sa vad cum este acum ca a trecut la mediul de lucru GNOME.

Rar folosesc o distributie fara a o personaliza si daca stau sa ma gandesc bine toate distributiile folosite le-am personalizat. Sistemul de operare actual arata ca in pozele de mai jos:

Si acum sa va povestesc cum am facut acest lucru. In primul rand m-am folosit de pachetul de teme de la Pop!_OS si de cateva extensii de la GNOME Extensions. Destul de simplu pana aici :), oricum greu nu este dar iti ia ceva timp pana gasesti ce vrei plus configurarea sistemului.

Tema folosita se numeste Pop!_theme si se instaleaza folosind linia de comanda. Deschideti un terminal si tastati urmatoarele comenzii:

sudo add-apt-repository ppa:system76/pop sudo apt update sudo apt install pop-theme

Extensiile pentru GNOME sunt: AlternateTab, Appfolders Management extension, Apt Update Indicator, Auto Move Windows, Caffeine, Coverflow Alt-Tab, Dynamic Panel Transparency, Dynamic Top Bar, Freon, Launch new instance, Native Window Placement, NetSpeed, OpenWeather, Screenshot Window Sizer, Ubuntu AppIndicators, Ubuntu Dock ONOFF, User Themes si windowNavigator. O parte din aceste extensii sunt instalate implicit.

Pentru a instala cat mai usor extensiile de mai sus trebuie sa instalezi extensia „GNOME Shell integration” in Chromium sau Firefox. Si pentru a configura extensiile ai nevoie de GNOME Tweak Tool pe care il poti instala din centrul de programe sau din terminal in distributie.

sudo apt install gnome-tweak-tools

Transparenta panourilor am facut-o cu ajutorul extensiei Dynamic Top Bar si panoul din stang l-am configurat sa se ascunda automat cand se deschide o fereastra pe tot ecranul.

NetSpeed

Cand pornesc terminalul imi arata informatii despre sistem, acest lucru se face cu ajutorul aplicatiei neofetch care se instaleaza astfel:

sudo apt install neofetch

Dupa care se editeaza fisierul .bashrc care este ascuns. Pentru ca fisierele ascunse sa fie vizibile apasati combinatia de taste Ctrl+h, acum cautati fisierul amintit mai sus si la sfarsitul textului de acolo scrieti „neofetch”, salvati, inchideti si ascundeti fisierele cu combinatia de taste amintita mai sus.

O personalizare care merita amintita si descrisa este despre cum am reusit sa creez categoriile din meniu. Pentru acest lucru m-am folosit de extensia „Appfolders Management extension” si categoriile le-am creat direct din meniu dand clic dreapta pe aplicatia care am vrut sa o mut intr-o anumita categorie. La clic dreapta apare un meniu de unde ai posibilitatea sa creezi categoria dorita dar si sa muti aplicatia intr-o categorie existenta.

Tot ce apare in plus pe langa informatiile implicite in panoul de sus le-am pus cu ajutorul extensiilor si instalarea lor se face exact cum am descris in articolul despre NetSpeed.

Alte modificari majore, sa le spun asa, nu am mai facut la sistem.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Instalare tema Flatabulous pe Ubuntu si derivate
John Doe          Timenews
John Doe
John Doe - pseudonim pentru o persoana a carei identitate reala este necunoscuta
77 articole


 • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
David M. Košecký - Facebook
David M. Košecký - Facebook

How is it hardener in comparison to Gentoo?

2 days, 6 hours
Moderator
Moderator
Gentoo Hardened is a Gentoo project that offers multiple additional security services on top of the well-known Gentoo Linux installation. Although each of them can be selected separately, Gentoo Hardened enables several risk-mitigating options in the toolchain, supports PaX, grSecurity, SELinux, TPE and more.
Redcore Linux Hardened 1812 (Luna), alpha vine in doua versiuni KDE si LXQT Redcore Linux Hardened 1812 (Luna), alpha vine in doua versiuni KDE si LXQT >>>
Ioan Pirjolea - Facebook
Ioan Pirjolea - Facebook

Am instalat ambele versiuni: LXQt si Plasma, am testat toate "mirror"-urile, am folosit terminalul cu sisyphus --rescue,...2 days, 15 hours

Redcore Linux Hardened 1812 (Luna), alpha vine in doua versiuni KDE si LXQT Redcore Linux Hardened 1812 (Luna), alpha vine in doua versiuni KDE si LXQT >>>
Victor
Victor

Pentru probleme cu Sisyphus incercati:

sisyphus --rescue

apoi:

...2 days, 17 hours
Redcore Linux Hardened 1812 (Luna), alpha vine in doua versiuni KDE si LXQT Redcore Linux Hardened 1812 (Luna), alpha vine in doua versiuni KDE si LXQT >>>
Timenews
Timenews

https://timenews.ro/blog-page-6579-amd-freesyncfreesync-2-pe-scurt

6 days, 7 hours
Kernel Linux 5.0-rc1 - suport AMD FreeSync, VegaM, NVIDIA Xavier, NVIDIA GPU Turing Kernel Linux 5.0-rc1 - suport AMD FreeSync, VegaM, NVIDIA Xavier, NVIDIA GPU Turing >>>