Programarea este in crestere, fiind una dintre cele mai cautate profesii, spre deosebire de vechile vremuri cand software-ul era limitat la doar o mana de limbaje de programare. Astazi avem o mare varietate de optiuni atunci cand vine vorba de limbajele de programare. Cu suportul cross-platform, majoritatea limbajelor de programare pot fi utilizate pentru mai multe sarcini. S-a aruncam o privire asupra unor limbi de programare pe care ati putea dori sa le invatati in 2018, daca nu ati facut-o deja.

Python

  Nu se poate nega faptul ca Python conduce piata chiar acum. Lansat in 1991, Python a devenit foarte renumit dupa ce YouTube a inceput sa-l foloseasca. Python poate fi folosit intr-o varietate de domenii cum ar fi Web-Development, Game Development, scripting, cercetare stiintifica si aproape orice va imaginati. Este cross-platform si ruleaza pe un interpret. Python are o sintaxa foarte simpla si codul este extrem de curat.
printf("Hello world!")

 

Kotlin

In timp ce Java a fost neinvinsa de la inceput, Kotlin este aici pentru a-si intrerupe acest lucru. Cel putin in programarea Android. Kotlin este o limbaj mai nou, care a fost oficial sustinuta de Google pentru Android. Este ideal in inlocuirea Java si functioneaza perfect cu codul java. Se spune ca codul este redus drastic si curatat. Cum arata, Kotlin va merita cu adevarat sa-l inveti in 2018.
class Greeter(val name: String) {
 fun greet() {
   println("Hello, $name")
 }
}

String Interpolation to cut down ceremony. fun main(args: Array) { Greeter(args[0]).greet() }

 

C/C++

Aceasta este probabil prima limba care este predata in scoli si colegii. C este una dintre cele mai vechi limbi care este inca operationala datorita vitezei sale de executie si simplificarii codului. Desi are o curba abrupta de invatare, odata ce ati terminat cu C, puteti lucra cu orice limbaj. Este posibil sa nu il puteti utiliza pentru site-uri Web sau software, dar C este limba preferata pentru dispozitivele incorporate. Odata cu boom-ul IoT, C va fi din nou cerut. C ++, este folosit pe scara larga in unele software-uri excelente.
#include
Int main()
{
  printf("Hello world");
  return 0;
}
 

PHP

Internetul este nebun despre felul in care va muri PHP, dar nu vad niciun motiv pentru care sa nu-l invatati Este una dintre cele mai bune limbi de scripting pentru servere, cu o structura de sintaxa foarte simpla. Mai mult de jumatate din internet ruleaza pe PHP. Wordpress, cel mai popular sistem de management al continutului, se face PHP. Deoarece aceasta limba populara a fost acolo de peste 20 de ani, ea are o colectie enorma de biblioteci. Veti gasi una pentru a va face treaba.
echo "Hello world!";
 

Javascript

Ce spun despre asta? Acesta este limbajul cel mai solicitat acum. Javascript a fost utilizat in principal pe web pentru a face paginile mai dinamice. Dar astazi JavaScript a evoluat pentru a deveni ceva care este mult mai mult. Intregul cadru de baza se construieste pe baza JavaScript. Aplicatiile hibride scrise in HTML + JS sunt construite pentru a functiona pe orice platforma mobila. Javascript este chiar folosit pentru script-uri de server-side cu nodejs.
document.write("Hello world!");
 

SQL

SQL este o limba de interogare RDBMS care este utilizata pentru a prelua date din baze de date. Exista multe implementari ale SQL, dar mai mult sau mai putin toate acestea sunt similare. Bazele de date sunt utilizate peste tot. Acest articol pe care il cititi este, de asemenea, stocat pe baza de date a site-ului nostru. Deci stii cat de important este.
SELECT * FROM TABLENAME
 

Deci, acestea suntcateva limbi care merita s-a le inveti in 2018. Nu am inclus limbi precum asp.net pentru ca cere invatatarea intreagii lor platforme. De asemenea, Java nu a intrat pe lista, deoarece un numar mare de dezvoltatori incep sa migreze la Kotlin. Toate limbile mentionate sunt extrem de solicitate si extrem de populare. Ele au, de asemenea, sprijin comunitar foarte bun. Sper ca ti-a placut articolul. Daca simtiti ca mi-a lipsit oricare dintre limbile solicitate, nu ezitati sa scrieti un comentariu mai jos.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  LG anunta modelele Q60, K50 si K40 inainte de MWC 2019
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 16 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 3 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>