Un nou raport sugereaza ca sute de site-uri web utilizeaza acum PC-urile vizitatorilor pentru criptarea banilor fara consimtamantul utilizatorilor. Cu o luna in urma, site-ul de cautare torrent Pirate Bay a ridicat ingrijorarea in randul comunitatii, vizitatorii observand ca utilizarea procesorului a crescut de fiecare data cand a fost deschisa o pagina.

La inceput, unii erau ingrijorati ca au fost infectati cu malware, Operatorii domeniului au recunoscut ca sursa se datoreaza unui "mic experiment" in minare prin criptare.

Cryptocurrency, cum ar fi Bitcoin sau Monero, pot fi "extrase" si achizitionate prin intermediul puterii computationale. Daca suficienti proprietari de PC-uri dau energie, atunci mineritul poate fi o modalitate de a obtine venituri. In Cazul lui Pirate Bay, operatorii site-ului au experimentat un scenariu minier de la CoinHive care a vanat pentru Monero. Procesul a fost explicat ca un mod potential pentru ca site-ul sa ruleze gratuit, fara a trebui sa se bazeze pe anunturi.

Potrivit unui nou raport de la Adguard, intr-o chestiune de saptamani, 2,2% din cele 100.000 de site-uri de top de pe lista Alexa sunt acum minate prin intermediul PC-urilor utilizatorilor.

In total, 220 de site-uri care lanseaza exploatari miniere cand un utilizator deschide pagina principala, cu o audienta agregata de 500 de milioane de persoane.

CoinHive si JSEcoin sunt in prezent cele mai populare scripturi folosite pentru a vana criptocurrency, iar Adguard estimeaza ca aceste domenii au castigat aproximativ 43.000 de dolari intr-o perioada de trei saptamani la un cost mic sau deloc.

Sa estimat ca Pirate Bay ar putea sa faca aproximativ 12.000 de dolari pe luna din criptocurrency miniere, din cauza traficului greu al domeniului.

Majoritatea site-urilor care utilizeaza in prezent minerit provin insa dintr-o zona neclara. Site-urile de cautare torrent, domeniile care gazduiesc continut piratat si site-urile pornografice sunt cel mai probabil sa utilizeze mineritul.

Site-urile web cu continut video care pastreaza utilizatorii de-a lungul unei perioade de timp sunt cel mai probabil sa genereze venituri din aceasta metoda.

In sine, scripturile miniere nu au o pozitie etica. Este o tehnologie folosita pentru a gasi criptocurrency, nimic mai mult si nimic mai putin. Cu toate acestea, metoda in care este folosit este problema.

Prin deturnarea CPU-ului unui vizitator, se foloseste puterea procesorului. Desi multi utilizatori pot fi fericiti sa-si imprumute puterea mai degraba decat sa fie inundati cu anunturi, consimtamantul este esential.

CoinHive a raspuns recent atentiei mass-media si a cerut utilizatorilor sa-si faca vizitatorii site-ului web constienti de scripturile miniere.

Extractia minelor de tip Cryptocurrency are potential si, daca este tratata in mod corespunzator, exista putine motive pentru care vizitatorii site-ului nu ar accepta astfel de scheme in comparatie cu paginile ad-incarcate.

Cu toate acestea, in cazul in care operatorii de domeniu nu respecta utilizatorii finali si nu solicita permisiunea, acestia risca o lovitura pentru reputatia lor, pe care nu o pot recupera.

Pana cand aceasta problema nu va fi rezolvata, retineti - adblockerii vor bloca, in general, aceste scripturi. Este de datoria operatorilor de domeniu si a programatorilor de scripting sa colaboreze pentru a face aceasta alternativa viabila, iar intre timp, v-a puteti asigura ca CPU-ul dvs. este in siguranta.

Unii furnizori de servicii de gazduire se ocupa si de aceasta problema. La inceputul acestei luni, a aparut faptul ca CloudFlare a luat masuri pentru  a suspecta conturile fara permisiune.

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Archman KDE Plasma 2019.02 - Duden Waterfalls - Stable Release
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...9 days, 20 hours

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 17 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 4 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>