Un mediu desktop este o suita de instrumente ce face mai usor pentru tine s-a utilizezi calculatorul. Utilizatorii de Linux au posibilitatea de a alege din mai multe medii desktop diferite, toate cu propriile lor stiluri si punctele forte. Aici, am creat o lista a celor mai bune 10 medii Linux desktop.

KDE Plasma Desktop

KDE Plasma este mediu desktop al comunitatii software  KDE si este una dintre cele mai personalizabile medii desktop. Este disponibil pentru familia de sisteme de operare Linux. Instrumentele si utilitatile livrate cu KDE Plasma sunt cunoscute sub numele de KDE Applications.

GNOME Desktop

Gnome este un un mediu desktop  pentru sistemele de operare Unix si Linux. Acesta este conceput cu scopul de a oferi simplitate, usurinta de acces, si fiabilitate utilizatorilor. Este de asemenea mediu desktop personalizabil ce utilizeaza serverul de afisare X Window System precum si suport pentru Wayland. Dezvoltat sub GTK + ,  pune  accent pe productivitate.

XFCE Desktop

Xfce Desktop este un mediu desktop usor pentru sistemele de operare UNIX-like. Acesta isi propune sa fie rapid si consum redus al resurselor de sistem, fiind in acelasi timp atragatoare vizual si usor de utilizat. Cea mai buna parte a XFCE este faptul ca este extrem de personalizabil.

Cinnamon Desktop

Cinnamon Desktop este un mediu desktop bazat pe GNOME 3, si este mediul desktop implicit pe Linux Mint.Cinnamon (Scortisoara) poate fi personalizat  pentru a functiona asa cum doriti. Puteti schimba imaginea de fundal, adauga si pozitiona panourile, adauga applet - uri la panouri, deskleturi pot fi , de asemenea , adaugate la spatiul de lucru care furnizeaza stiri, meteo si alte informatii cheie.

Unity Desktop

Unity nu este punct de vedere tehnic un mediu desktop, este un shell grafic dezvoltat de Canonical pentru Ubuntu. Unity ruleaza peste GNOME si utilizeaza cele mai multe aplicatii stoc GNOME.

Note: Acest proiect este intrerupt de Canonical, dar este inca folosit de utilizatori Ubuntu care au instalat versiunea LTS.

MATE Desktop

Desktop - MATE este un mediu desktop intuitiv si atragator, care este o extensie a GNOME 2. Acesta functioneaza pe Linux si pe multe alte sisteme Unix. MATE este un mediu desktop usor si extrem de personalizabil, puteti adauga panouri, schimba imaginea de fundal si , in general , face sa arate si sa se comporte asa cum doriti.

Deepin Desktop

Deepin Desktop este un mediu simplu, elegant si productiv pentru distributia Linux Deepin. Acesta functioneaza pe mai multe alte distributii Linux, inclusiv Arch Linux, Ubuntu, Manjaro cu unele interfete de utilizator bine concepute si elegante pentru productivitate absoluta , usor de utilizat.

Pantheon Desktop

Desktop-ul Pantheon este un mediu simplu si bine conceput pentru o distributie Linux. Acesta ofera utilizatorilor o experienta de desktop curata si organizata. Datorita simplitatii sale, Pantheon nu vine cu multe caracteristici observabile vizual comparativ cu alte medii desktop populare.

Budgie Desktop

Budgie Desktop este initial mediu desktop dezvoltat de pentru Open source Solus Linux. Budgie a fost scris de la zero, dar se integreaza cu GNOME. Cu acest desktop special, utilizatorii se vor simti ca acasa (mai ales daca au lucrat cu platforma Chrome OS)

Manokwari Desktop

Manokwari desktop - ul este shell pentru desktop GNOME 3 cu GTK si HTML5, dezvoltat de BlankOn Developer pentru a fi gratuit si open source pentru  Linux BlankOn  originar din Indonezia. Daca sunteti obisnuiti cu proiectarea pentru web sau sa inteleagI limbaje de programare , cum ar fi HTML5 si CSS3, Manokwari pot fi usor modificate in functie de gustul dumneavoastra.

Fiecare mediu desktop are caracteristici unice. Deci, pe care mediul desktop folosit? Daca am ratat nici cele mai bune medii desktop, spune-ne despre ele in comentarii!

 • Care este reactia ta?
 • powered by Verysign
 • like Timenews
  Like
 • unmoved Timenews
  unmoved
 • amused Timenews
  amused
 • excited Timenews
  excited
 • angry Timenews
  angry
 • sad Timenews
  sad
TENDINTA  |  Huawei a anuntat EMUI 9.0 open beta pentru 4 modele de smartphone-uri
FlorinM          Timenews
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
1160 articole • Comenteaza
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!
Gabriel Ruta - Facebook
Gabriel Ruta - Facebook

MX Linux. Il folosesc deja de un an jumate, si pot spune ca pt. mine personal este No.1 Distro din cate zeci am testat in anii trecuti. L-am folosi...10 days, 1 hour

MX Linux 18.1 - improspatare ISO MX Linux 18.1 - improspatare ISO >>>
Stefan
Stefan

Salut,

Ati gresit imaginea ISO, re-downloadati imaginea 1.5.2 daca tot aceea ati scos-o, si aveti grija ce downloadati data viitoare

Re...14 days, 22 hours

Moderator
Moderator
Remediat. Multumim.
Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE Redcore.Linux.Hardened.1812.KDE vs Argent.Workstation.1.5.2.KDE >>>
Victor
Victor

Interesant ... Îmi place ideea! 
Dar oricine vede inspiratia pe care Casper a luat-o de la lampa Philips Hue, precum si unele dintr...22 days, 9 hours

Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti Casper Glow - lumina de noapte, ce va va ajuta sa adormiti >>>
Alex Petrini - Facebook
Alex Petrini - Facebook

da, dar e coporate mai mult. Eu folosesc Rambox si îti poti defini orice serviciu singur. 

1 month, 2 days
Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta Station in Linux - 600 de aplicatii intr-o singura interfata eleganta >>>